ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ: ПРИВЛИЧАНЕТО НА МЛАДИТЕ ХОРА КЪМ СПОРТА Е ИНВЕСТИЦИЯ В БЪДЕЩЕТО

Автор: 5 GmediA 15:49, 8 октомври 2022
Източник: Пресслужбата на президента

Привличането на младите ни хора към спорта е инвестиция в бъдещето. Развитието на пълноценна система за масов спорт, за родолюбиво възпитание и за природосъобразен начин на живот е важна стъпка напред в борбата с големите пороци на нашето съвремие – обездвижването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците. Това заяви президентът Румен Радев, който днес приветства участниците в турнира по гимнастика „Ямбол22“ и връчи награди на най-добре представилите се отбори. В състезанието взеха участие над 500 ученици от 5-ти до 12-ти клас.

Успоредно с турнира по гимнастика се проведе и „Президентски тест“, като част от инициативата „Спортувай с Президента“, която има за цел да насърчава физическата активност сред децата. Румен Радев изрази удовлетворение, че „Президентският тест“ набира все по-голяма популярност и обхваща все повече деца в страната.

„Бъдещето принадлежи на онези нации, които не само развиват индустрия, наука, високи технологии, но и които инвестират в качеството на живот на своя човешки капитал. Инвестират в развитието на масов спорт, природосъобразен начин на живот и патриотично възпитание от най-ранна детска възраст“, заяви президентът Радев.

Държавният глава изказа благодарност към организаторите на турнира от Община Ямбол, затова че с много труд и ентусиазъм приобщават българските деца към спорта. На родителите, треньорите и учителите президентът благодари за тяхната всеотдайност, любов и енергия, с която дават шанс на младите хора да растат по-силни и по-уверени.

След събитието президентът Румен Радев проведе среща с кмета на Община Ямбол Валентин Ревански, заместник-кмета Енчо Керязов, областния управител Георги Чалъков и заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, на която бяха обсъдени амбициите за превръщането на турнира по гимнастика в национална инициатива, строежа на болницата в града и перспективите за развитие на Ямбол.

Тагнато в: Ямбол

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%