"БРАТЯ БЪЛГАРИ, ВРЕМЕТО ЗА ДЕЙСТВИЕ ДОЙДЕ!" - ИЗВЕСТНИ БЪЛГАРИ СЪС ЗАЯВКА ЗА НОВА, ДЯСНА, КОНСЕРВАТИВНО-ПАТРИОТИЧНА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ

Автор: 5 GmediA 17:13, 11 октомври 2022

13 известни журналисти, издатели, общественици, учени и интелектуалци публикуваха възвание в набиращата популярност фейсбук група "Братя българи", събрала 68 000 последователи за броени дни. 

В своеобразния манифест те правят заявка за нова, дясна, консервативно-патриотична политическа формация, основана на традиционните семейни ценности и възкресяването на българската национална идентичност.

ВЪЗВАНИЕ 

Братя българи,

България се топи с най-бързи темпове в света, край границите ни гърми война, а политиците ни водят котерийни битки, обладани от алчност и егоцентризъм.

И на проведените на 2 октомври парламентарни избори огромната част от българския народ се оказа без избор – най-ниска избирателна активност от 1990 година насам, незапомнена апатия, обезвереност, отчаяние.

Резултатът от тези избори е загуба за партиите и загуба за хората.

Загубата става още по-голяма на фона на неразбираемите опити на водещите партии да представят като успех сглобяването на някакво безпринципно правителство на всяка цена.  

Правителство на „евроатлантическите ценности“.

А кога ще има българско правителство, изповядващо български ценности, а не ценностите на либерал-прогресисти и нови комунисти, ценностите на Сорос и културния марксизъм?

Трябва да припомним, че съставянето на правителство не е самоцел, правителството е само средство и инструмент за сбъдване на идеи в интерес на българския народ.

Очевидно е, че политическата класа не е водена от обществена полза, което поставя въпроса от какво и от кого са моделирани политиците у нас – от страхове за собственото си оцеляване, или от чиновници в чужди посолства, които управляват страховете им?

И в двата случая това унизително малодушие пряко ощетява българските граждани и няма общо с предизборните обещания, клетви и декларации.

Истината е, че – каквито и да са причините – политическата класа на практика се подиграва с българския народ. Никога в новата история на страната ни България не е била поставяна в унизителното положение да бъде напълно лишена от политическо лидерство и държавен суверенитет.

Братя българи!

Нека отново да вдигнем глава и да си спомним, че в близо 14-вековната ни история България беше една от трите европейски империи, а старобългарският – един от трите класически езика в Европа. Нашата азбука и днес е използвана от 320 милиона души в целия свят.   

Ето защо ние се обръщаме към българския народ, водени от вяра и решителност за действие.

Ние вярваме, че християнската етика, родовата памет и история, традиционните семейни ценности са в основа на българската национална идентичност.

Ние вярваме, че неприкосновената държавна граница е израз на върховенството на българския закон.

Ние вярваме, че демокрацията се уповава на разделението на властите и че съдебната власт не може да бъде заложник за функционирането на изпълнителната, нито да е зависима от капризите на политиците.

Ние вярваме, че България е част от обединена Европа, но не Европа на всевластните брюкселски чиновници, а Европа на суверенните национални държави.  

Ние вярваме, че страната ни трябва да бъде пример за национално достойнство така, както го прави Унгария на Виктор Орбан, Полша на „Право и справедливост“ и Италия на Джорджа Мелони, обединявайки своята воля под мотото „Бог, Отечество, семейство“.

Ние вярваме, че българският лев трябва да бъде силен и добре обезпечен, за да подсигурява и в бъдеще икономическата сигурност на българските граждани.

Ние вярваме, че семейството може да бъде само от мъж и жена.

Ние сме категорично против всеки опит на брюкселските бюрократи да провеждат политики за смяна на пола на нашите деца и да се намесват в училищните програми.

Нашата убеденост в посочените по-горе принципи е убеденост на огромен брой българи, които след последните избори продължават да не виждат своето политическо представителство.  

Назряла е необходимостта от създаването на нова, дясна, народна, българолюбива консервативно-патриотична политическа платформа, основана на християнските и семейните ценности;

защитаваща достойнството на българите, честта и славата на отечеството, възкресяването на националния идеал, националната култура и жаждата за образованост;

укрепваща българските национални институции, работеща за благото на българското предприемачество и материалния и духовен просперитет на българското общество с основни приоритети – стимулиране на раждаемостта и просветеността, просперитета на младите семейства, достойните старини на възрастните хора…

Ние вярваме в това, но освен вяра трябва и действие.

Времето за действие дойде.

Първо България!

Станислав Недков – Стъки - ММА шампион, председател на "Консервативно-патриотично движение"

Петьо Блъсков – журналист, издател и главен редактор на вестник „Труд“

Недялко Недялков – журналист, издател на агенция ПИК и вестник „Ретро“

Проф. Йонко Мермерски – учен, преводач, общественик

Давид Александров – съпредседател на сдружение „Род“, организатор на „Месец на българското семейство“, баща на пет деца

Александър Урумов – писател, журналист, общественик

Соня Колтуклиева – журналист, тв водещ

Петьо Блъсков – син – журналист, зам.-главен редактор на вестник „Труд“

Юлий Москов – журналист, издател

Николай Бареков – журналист, тв водещ, баща на пет деца, зам.-председател на Европейските консерватори 2014-19

Огнян Дъскарев – публицист, международен коментатор

Мария Карагьозова - председател на асоциация "Форум" за опазване на културно-историческото наследство

д-р Стоян Калоянов - лекар

 

Източник: Агенция ПИК

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
2 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%