ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: ПОБЕДИХМЕ, ВЪПРЕКИ ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА В ПОЛЗА НА БСП, ВЪПРЕКИ ТОЛКОВА ЗЛОБА И ЖЛЪЧ

Автор: 5 GmediA 13:00, 27 май 2019
Източник: Фейсбук Бойко Борисов

Днес след изборите за Европейски парламент премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на обходния път на Габрово. „Това е грандиозен проект не само за града, но и за Северна България, защото ще осъществи връзката към бъдещия тунел под Шипка и вертикалната връзка Русе – Велико Търново, част от трансевропейския коридор номер 9“, отбеляза Борисов.

Той коментира победата на ГЕРБ в евровота: „Ролята на Цветанов очевидно беше силно преувеличена. Да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не да спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят“.

„Евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не вдигнаха. Тези момчета и момичета показаха компетентност, знание и можене и са все млади хора“, каза Борисов.

По повод темата за партийните субсидии, премиерът заяви, че партиите ще върнат парите, които са надвзели повече.

Финансовият министър Владислав Горанов поясни, че в Министерски съвет вече е внесен проектозакон за промени. "Коригираме закона, така че да отговаря на обществените очаквания и на това, което винаги е било справедливо", каза той.

"Размерът, определен в годишния Закон за бюджета да се получава точно, а да няма преразпределение на гласовете от всички гласуващи от правоимащите партии. Предлагаме от 26 май 2016г., от както са последните промени в Закона за политическите партии, субсидията да бъде фиксирана, така че да е равна на 11 лв. и да няма съмнение как се определя", обясни Горанов.

Премиерът Бойко Борисов допълни: „Така че, ако някой по закона е надзел повече, да ги върне веднага“.

„Доволен съм от изборите, след като победихме при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП“, заяви още премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, жлъч и всичко останало“, добави той.

 

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%