ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА: КАНЯ ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ В МИНИСТЕРСТВОТО, ЗА ДА ИМ ПОКАЖА СПОРНИТЕ ДОГОВОРИ

Автор: 5 GmediA 11:29, 23 октомври 2022
Източник: БНТ

„Аз съм увредена професионално, защото няма как да си затварям очите пред очевидни факти. Мога да поканя Кирил Петков и Асен Василев в Министерството на младежта и спорта, за да им покажа спорните договори. Тези обвинения са израз на слабост и безсилие“.

Това заяви пред БНТ служебният спортен министър Весела Лечева. Тя отговори на твърденията на бившия спортен министър Радостин Василев, че служебното ръководство на ведомството работи в симбиоза с ГЕРБ и е пренасочила държавни средства към федерацията по стрелба, на която тя е председател. „По тази логика аз трябва да съм в конфликт на интереси с всички федерации, защото първо съм 30 години или повече в спорта. Моята работа е абсолютно прозрачна. Нито едно решение не е било скрито“, заяви тя.

Каня Кирил Петков и Асен Василев в спортното министерство, за да им покажа всички спорни договори на предишното управление, за да могат да преценят дали има атака срещу "Промяната" или е един естествен процес на това да защитавам интересите на българския спорт. Нямаше как да останем със затворени очи към порочни спорни договори, който ощетяват работата на Националната спортна база. Нямаше как да не бъдат и показани пред обществото тези договори. Бяха възстановени близо 3 млн. лв. в бюджета на министерството заради тези проверки.

Тагнато в: Весела Лечева

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%