АТАНАС АТАНАСОВ: ЗАД ИЗБОРА НА ВЕЖДИ РАШИДОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА СТОИ ДОГОВОРКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА 

Автор: 5 GmediA 10:33, 24 октомври 2022

ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се овърта. Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атансова и оттам отиваме до Банкя. Така Атанас Атанасов от "Демократична България" коментира избора на председател на 48-ото Народно събрание.

По думите му нагласата към този момент е, че отиваме на избори, но може да има изненада, тъй като е важно кой определя дневния ред. Имаше тежки спекулации от страна на ГЕБР кой какво е предложил. Ние гласувахме против избора на Вежди Рашидов с аргумента, защото управлението в законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ.

В "Демократична България" не са обсъждали своя кандидатура за председател на Народното събрание, каза Атанасов.

"Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко си отива от политиката", допълни Атанасов.

Припомни, че предишната коалиция е била създадена преди войната в Украйна. Тя обаче е сложила тежки разделителни линии с БСП заради темата за военната помощ за Украйна.

Атанас Атанасов не изключва да се стигне до трети мандат като е интересно кой ще го получи. Според Атанасов тези, които са свалили предишното правителство, трябва да поемат отговорността сега. Обвини, че ГЕРБ са купували гласове този път, а служебният кабинет не е противодействал, защото се е занимавал с кадрова чистка в администрацията.

Според Атанасов зад избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание стои договорка за връщане на хартиената бюлетина.

 

Тагнато в: Атанас Атанасов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%