СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ИТН - ОТ ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ДО ПРОВАЛ, САМО ЗА 15 МЕСЕЦА...МАЙ ОСТАНАХА САМО СЛАВИ И ВЕРНИТЕ МУ СЦЕНАРИСТИ 

Автор: 5 GmediA 15:18, 2 ноември 2022
Източник: Шоуто на Слави
Отцепниците от “Има такъв народ”, които поставиха мрачен рекорд на разпад - един министър и петима депутати, напуснали на 13 юни с гръм и трясък четата на Слави, ми пишат с радост и доволство - ето, виждате ли, един след друг напускат потъващия кораб!
Да, виждам. Това е публичен феномен - от първа политическа сила до провал, само за 15 месеца: от 46-я до 48-я парламент.
Да, виждам. Само че не аз създадох тази партия. Вие си я наченахте, вие си я съсипахте. Аз пишех открити писма, през последната една година, до Слави Трифонов, когото не съм виждала от 25 години. Аз безпощадно критикувах шоуто му по БТВ, сблъсквахме се яростно със сценаристите, обиждахме се във Фейсбук с Тошко Йорданов, изобличавах прегрешенията на Четворната коалиция, подкрепяща кабинета “Петков”. Слави стори добре, че прекрати агонията на едно съсипващо държавата управление.
Посъветвах Радостин Василев, още през есента на 2021 г., да отиде при Слави Трифонов и да му каже ясно и честно - партията има нужда от лидер, от активен фактор “на терен”, сред хората; да му обясни за колизията между сценаристите и експертите в парламентарната група. Според мен, Слави Трифонов можеше да приеме ролята на почетен председател, на символ, на флагман, а някой амбициозен и енергичен да върши всекидневната работа, да обикаля страната, да стяга редиците на местните структури. Радостин не го стори… мълчеше като всички останали, които се примиряваха, стискаха зъби и се надяваха Вождът да ги забележи и да им даде шанс за пост и привилегии. Всеки е имал своите лични мотиви да се снишава и съобразява. Само че сега някои се правят на герои и борци срещу “мафията”. Смешници!
Има разлика в напускането: Радостин Василев и компания не просто си тръгнаха от партията, която им послужи като ракета-носител в политиката. Те я обругаха! Те се подиграха със Слави!
Скандално-известният адвокат на ЦСКА, храненик на Александър Томов и младежки лидер на неговата соц-партия, със скромна кантора на приземния етаж в жилищна сграда в Студентския град, обслужващ ФК “Арда”-Кърджали, на Фуат Гювен; този, който беше готов л@йняно въже да прегриже, за да стане спортен министър, без срам и свян нарече колегите си депутати “терористи”, а доскорошните си партийни приятелки - “проститутки”. Това е брутално и цинично! Плашейки съгражданката си от Плевен Христинка Иванова, че ще й прати “едни хора” да й обяснят как да напусне парламента, защото не иска да се отцепи от групата, Радостин Василев й обяснява, че няма да отидат при пъпъ-тата, обаче мигом се залепи за Кирил Петков и вече е депутат от “Продължаваме промяната”(заедно с Иво Атанасов и Георги Георгиев), въпреки вътрешнопартийните брожения и съпротивата на Асен Василев, Даниел Лорер, Андрей Гюров, Никола Минчев... Ако се доверим на мръснишките навици на ренегата да записва телефонни разговори, най-вероятно е сторил същото по време на търгашеските им надлъгвания с тогавашния премиер, в апартамента си до Зоологическата градина и сега държи в страх Кирил Петков. Хищни хиени роди сбиротока на Слави.
Ива Митева, Любомир Каримански, Пламен Абровски, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов напуснаха “Има такъв народ”, след провала на партията на извънредния вот на 2 октомври, спокойно и аргументирано, без ругатни и обвинения към Слави. Те не се изкушиха да плюят в кладенеца, от който са пили вода, защото имат съвест.
…. Спомних си нещо от лятото на тази година. Когато се виждаше публично как Кирил Петков и съратниците му атакуват и примамват депутати от ИТН, за да подкрепят правителството, Слави каза гневен и омерзен: Няма да се спра, дори да ми оставите само Тошко…
Май си останаха само Слави и верните му сценаристи. Е, да видим как ще продължи.
 
 
Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%