СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: АСЕН ВАСИЛЕВ СЕ Е ЗАКАНИЛ ДА НАРИТА БЕЗМИЛОСТНО МУРГАВИЯ ТАРИКАТ РАДОСТИН ВАСИЛЕВ ЗАРАДИ НАГЛОТО МУ ПОВЕДЕНИЕ И ПОСТОЯННИТЕ МУ ПРЕТЕНЦИИ 

Автор: Соня Колтуклиева 08:00, 4 ноември 2022

Война между ренегата Василев и лидера на “Продължаваме промяната” Василев за Пловдив!

Асен Василев се е заканил да нарита безмилостно Радостин Василев, заради наглото му поведение и постоянните му претенции. Кирил Петков вече не може да служи като щит на безогледния кариерист. Още в първите дни на 48-я парламент, ренегатът от четата на Слави се държа като чалгаджия, сякаш се намира в любимия си Клуб 33 в Студентския град - от трибуната на парламента той се развика просташки срещу групата на ГЕРБ-СДС, а на финала изкрещя:”Чао!”.

В следващите дни бившият спортен министър замеси “Продължаваме промяната” във водевилен скандал, обвинявайки ДПС, президента Радев и служебния министър Весела Лечева в заговор срещу него, за да не стане председател на парламентарната комисия по младежта, спорта и децата. На това обвинение президентът Радев отговори, че в парламента трябва да се коват закони, а не интриги. Веднага направи впечатление, че Асен Василев подкрепи казаното от държавния глава, а на другия ден Радостин Василев беше официално оттеглен като кандидат за шеф на комисията.

Това е само върхът на айсберга, обясни ми партиен фактор от “Продължаваме промяната”. Под привидно спокойната, даже тегава атмосфера в парламентарната група, тлее яростна вражда между бившия спортен министър и бившия финансов министър от кабинета “Петков”.

Радостин Василев настоятелно искал за вота на 2 октомври да бъде водач на листата в Пловдив-град, а не в Габрово. Националният съвет, обаче, възмутено отхвърлил нахалната заявка и за водач утвърдил Никола Минчев, сваленият председател на 47-я парламент. В Пловдив “Продължаваме промяната” има солидна подкрепа, от което искал да се възползва Радостин Василев.

Вероятността да има нови предсрочни избори през пролетта на 2023 г. е голяма, затова Радостин Василев отрано започнал да обработва Кирил Петков да му даде да води листата в Пловдив.

Резултатите на “Продължаваме промяната” в града под тепетата бяха много по-добри, отколкото в столицата на хумора: листата на Никола Минчев получи 25,92%(29 597 гласа), а листата на Радостин Василев - 20,42% (7 378 гласа).

Мургавият тарикат се опитва да се възползва от неопитността на младоците в политиката, които дори нямат структури из страната, не са провеждали конгрес на партията и нямат представа от партийно строителство, докато той вече е минал през две партии - на Александър Томов-Лупи и на Слави Трифонов.

Скритата амбиция на спортния адвокат е да повтори схемата от родния му град Плевен, откъдето вкара в Народното събрание своите протежета Венцислав Петков, Александър Тодоров и Деян Петков. Когато се настани в Спортната палата, без срам и свян, напористият плевенчанин уреди първите двама за изпълнителни директори на Национална спортна база и на Българския спортен тотализатор, които служебният министър Весела Лечева уволни, а подписани от тях договори бяха изпратени в прокуратурата и в КПКОНПИ. Тя заяви публично, че в бюджета на министерството на младежта и спорта са били възстановени 3 милиона лева от скандални договори, подписани в краткото, но катастрофално за спорта безвремие на министър Радостин Василев.

Александър Тодоров е от Пловдив, там се е подвизавал като продавач на прахосмукачки “Киршер”, което не вярвам много да помогне в предизборната кампания, но любителят на “легенди и митове” Радостин Василев ще съчини на едва-едва завършилият право във ВТУ негов приятел от детството, някаква бляскава биография, както вече стори, за да го тропоса начело на държавната лотария, която оперира с десетки милиони.

Асен Василев бил много притеснен от изолацията на “Продължаваме промяната”, както и от липсата на перспектива за връщане във властта. Освен това главният прокурор Иван Гешев обяви, че се води досъдебно производство за комисионерството в доставките на газ по времето на кабинета “Петков”, което създало сериозни безпокойства у бившия вицепремиер, наблюдаващ министерството на енергетиката.

Асен Василев все пак следял с внимание маневрите на наглеещия Радостин Василев. Сблъсъкът предстои!

Самият Кирил Петков, за когото се говори, че вероятно е бил записван от Радостин Василев, е в изолация - насреща му е силната група на Асен Василев, Даниел Лорер, Андрей Гюров, Никола Минчев, Николай Денков.
Навярно бившият премиер няма да бъде щастлив да научи как бившият спортен министър е отговорил на ТВ водещия Ивелин Николов, който го попитал: как така искахте да вкарате Кирил Петков в затвора, а сега сте приятели. “Не сме приятели, в политиката няма вечни приятелства, има вечни интереси!”, изрепчил се Радостин Василев.

Е, казаха ли ти го, Кириле! Скоро и теб ще те наплюе, както наплю Слави. Само гледай.

Соня Колтуклиева, Фейсбук

***

Видео-коментар на Ивелин Николов, телевизионен водещ, “Политиката на прицел”, СКАТ.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%