БЪЛГАРСКИ ФЕСТИВАЛ СЕ ПРОВЕДЕ В ЯПОНСКИЯ ГРАД САНО 

Автор: 5 GmediA 11:10, 12 ноември 2022
Източник: Посолство на България в Япония

Български рози „Надя“ засади в розовата градина в град Наканоджо, префектура Гунма, посланикът ни в Япония Мариета Арабаджиева в присъствието на кмета на града Масао Ийоку и други гости. Церемонията постави началото на отношенията между посолството на България в Токио и град Наканоджо с надеждата в бъдеще да бъде организиран ежегоден български фестивал на розата в града.

От името на посолството посланик Арабаджиева дари за библиотеката на детската градина в града българската детска книга „Живата вода“, издадената в Япония през 2022 г. в превод на Йоко Яойта, дългогодишен преводач на българска детска литература. В програмата на събитието бяха включени изпълнения на български народни танци от японския танцов състав „Кога“ и представяне на традиционни български ястия и сувенири. 

В български фестивал имаха възможност да се включат и жителите на гр. Сано, префектура Точиги. Той беше организиран от клона на Японско-българската асоциация в града. В присъствието на над 120 официални гости – кметове, директори на местни училища и представители на японски компании, бяха представени български вина, мед и розови продукти. Елена Куцарова, преводач в българското посолство, проведе работилница по изработване на мартеници.

По време на музикалната програма, изпълнена от танцовата група „Детелина“, гостите имаха възможност да опитат българска шопска салата, информира ни българската дипломатическа мисия в Япония.

 

Тагнато в: българска роза

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 302

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ ГЛАСУВАНЕТО С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА?
Да
293 гласували / 97.02%
Не
9 гласували / 2.98%
Не ме интересува
0 гласували / 0%