ИЗВЕСТНИ БЪЛГАРИ СТАРТИРАТ СЪБИРАНЕТО НА ПОДПИСКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МЕМОРИАЛ ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ АТЕНТАТА В "СВЕТА НЕДЕЛЯ"

Автор: 5 GmediA 16:07, 14 ноември 2022
"ОСОБЕНО ВАЖНО!
97 години от най-кървавото злодейство на комунистическия терор – атентата в църквата „Света Неделя“. Загиват 213 души от елита на нацията – офицери, юристи, учени, интелектуалци, журналисти. Ранените са над 500, някои от тях умират по-късно от раните си.
В тяхна памет обаче все още няма изграден мемориален паметник!
 
Смълчаването на болшевишкото зверство в годините на прехода е консенсусно за целия политически елит, и от ляво, и от дясно. Да обречеш падналите на забрава, означава вторично да ги убиеш.
 
Някак неудобно е да се говори, пише и припомня за атентата на червените кръволоци. На власт бяха и правителствата на СДС, и правителствата на ГЕРБ. Да не говорим, че в София изобщо е нямало ляв кмет в годините на прехода. Защо не благоволиха да „отпушат“ темата, от какво се притесняват? Че ще се ядоса БСП ли? Че ще наранят чувствата на наследниците на убийците ли?
 
Основателно притеснение. Защото наследниците на убийците отново са на власт, префасонирани в розови либерали, променкаджии и стожери на демокрацията. Неотиващите си ченгета от ДС, спотаени в сенките на задкулисието…
 
Консервативно-патриотично движение „Братя българи“, което стои зад подписката срещу задължителния машинен вот, настоява тази историческа несправедливост да бъде поправена.
 
От днес стартираме ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА до Общинския съвет на София за изграждане на Мемориал за жертвите от атентата в „Света Неделя“. Този Мемориал, разбира се, трябва да бъде изграден на самия площад пред църквата – пространство, което и без това ще бъде преустроено за нуждите на новия архитектурен план на столицата". 
 
Това обяви във Фейсбук издателят на Агенция ПИК Недялко Недялков.
 
Подписката ще продължи до Нова година. След това ще я внесем от ваше име в Общинския съвет с изискване гласът ви да бъде чут.
Приятели, подписвайте се онлайн тук. Моля, споделяйте, за да стигнем до повече хора!
 
Станислав Недков – Стъки, Недялко Недялков, Петьо Блъсков, Петьо П. Блъсков, Соня Колтуклиева, Мария Карагьозова, д-р Стоян Калоянов
 
 

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 303

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ ГЛАСУВАНЕТО С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА?
Да
294 гласували / 97.03%
Не
9 гласували / 2.97%
Не ме интересува
0 гласували / 0%