СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: РАДОСТИН ВАСИЛЕВ СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ "ЛОБИЗЪМ"....ХАХ, ТИ ДА ВИДИШ! А ТОЙ КАК СТАНА МИНИСТЪР?

Автор: Соня Колтуклиева 09:02, 17 ноември 2022
Източник: личен архив
Невротичният Радостин Василев, изнервен от провала с опита му да оглави парламентарната комисия за децата, младежта и спорта, е написал развълнуван пост във Фейсбук, казаха ми приятели.
 
“Лиценз на федерация по шах е издаден на сдружение с председател, който е близък на президента, за което имахме информация, че ще се случи още преди встъпване в длъжност на служебния министър. Лобизъм?”
 
Я да разкажем сега на добрите хора за какво става дума.
 
В шаха е пренаселено като всичко в България - малка държава с много формации - във всичко и навсякъде.
Докато беше министър на младежта и спорта, Радостин Василев даваше аванси на шахматистката Антоанета Стефанова, депутат от “Има такъв народ” и номинирана за министър-председател от Слави Трифонов. Защото е от “нашите”.
 
Когато стана министър на младежта и спорта в оставка, Радостин Василев даваше аванси на шахматистката Цвета Галунова, депутатка от “Възраждане”, на която се разчиташе в търгашеството с гласове за подкрепа на евентуален кабинет на “Продължаваме промяната” в 47-я парламент, след вота на недоверие, свалил кабинета “Петков”. Защото може да стане от “нашите”.
 
Костадин Костадинов заподозря в измяна красивата депутатка от гражданската квота и я разкара от листите за предсрочния вот на 2 октомври, Цвета Галунова прескочи в БСП, но не успя да влезе в 48-то Народно събрание.
 
Радостин Василев се възмущава от “лобизъм”… хах, ти да видиш!
 
Вчера ММС издаде лиценз на шахматна федерация, начело с Васил Антонов, бивш депутат от БСП, собственик на хотел “Ростов” в Плевен - родния град на Радостин Василев.
 
Ето какво се случи през декември 2021 година: Васил Антонов, като местен патриот, много искаше да има министър от Плевен. По онова време от ИТН бяха номинирали Радостин Василев, но надделяваше номинацията на Иван Ченчев, приближен на Корнелия Нинова, пък и Слави Трифонов се пазареше да вземе министерството на регионалното развитие, министерството на енергетиката и министерството на земеделието. Васил Антонов се обади на близкия си приятел Георги Гергов, бивш началник на партийните организации на БСП в Пловдив-град и Пловдив-област, изключително близък на Слави Трифонов, който му обеща тутакси да отиде да говори с Дългия.
 
Отделно Димитър Бербатов се обади на Кирил Петков и така … с мощна атака - на 13 декември неудържимият Руди, с протекцията на влиятелна група, се озова министър на младежта и спорта. Първото спортно събитие, на което отиде една декемврийска събота, беше детски турнир, организиран и спонсориран от Васил Антонов.
 
На 30 май, на официално събитие в “Бояна”, спортният министър заграждаше с типичната си енергия да си търси ракета-носител, президента Радев, беше на вечеря с него и после на среща в президентството. От това не произтече полза за неговата кариера, затова скоро прословутият с неблагодарността и грубостта си, скандално пропаднал адвокат на ЦСКА, се обърна и срещу държавния глава. Симпатяга! Единственото, в което не го мързи, е да преминава тичешком от партия в партия и от лъжа̀ в лъжа̀.
Я пак за “лобизма”!
 
 
Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%