МЪСК ПИТА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДАЛИ ДА ВЪЗСТАНОВИ АКАУНТА НА ДОНАЛД ТРЪМП

Автор: 5 GmediA 11:14, 19 ноември 2022
Източник: 24 часа

Броени часове след като каза, че още не е решил дали възстанови акаунта на бившия президент Доналд Тръмп в Twitter, Илън Мъск зададе снощи този въпрос на потребителите на социалната мрежа под формата на анкета, предаде Франс прес.

Към 01:45 ч. по Гринуич 59,6% от получените близо 2 млн. отговора бяха в подкрепа на връщане на експрезидента, чийто профил беше закрит заради ролята му за нападението на негови привърженици срещу Капитолия на 6 януари 2021 г., когато избраниците в Конгреса трябваше да удостоверят победата на Джо Байдън на президентските избори.

Не се знае дали своенравният мултимилиардер ще се съобрази с избора на потребителите, но след поста с въпроса той публикува нов  - с латинската сентенция Vox Populi, Vox Dei ("Глас народен - глас божи"), от което може да се заключи, че решението ще вземат хората, информира БТА.

Twitter беше предпочитаното от Доналд Тръмп средство за публични изявления, в него той имаше над 88 млн. последователи. Бившият президент вече предупреди, че няма да се върне в платформата със синята птичка и ще остане в собствената си мрежа "Трут Соушъл" (Truth Social), създадена след закриването на акаунта му.

Тагнато в: Илон Мъск

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 303

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ ГЛАСУВАНЕТО С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА?
Да
294 гласували / 97.03%
Не
9 гласували / 2.97%
Не ме интересува
0 гласували / 0%