КРИСТИЯН ШКВАРЕК: ДАНО ДОЖИВЕЕМ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ДА ДОЙДЕ И ВЪВ ФЕЙСБУК, КЪДЕТО ТЕ БЛОКИРАТ ЗА НАЙ-МАЛКОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ОПРИЛИЧИ НА "ЕЗИК НА ОМРАЗАТА"

Автор: 5 GmediA 10:47, 20 ноември 2022

Вчера се случи нещо изключително интересно като прецедент в текущия световен ред. Новият собственик на Туитър - Илон Мъск, пусна анкета с въпрос дали да бъде върнат Доналд Тръмп в платформата.

В анкетата гласуваха безумно много хора за социална мрежа. Получени бяха 15 милиона гласа, от които с малка преднина - 51,8% срещу 48,2%, спечели мнението, че на Тръмп трябва да му бъде позволено да се върне в Туитър.

В следствие на това Мъск обяви в следваща публикация, че "Vox Populi, Vox Dei" - "Глас народен, глас Божи", и ще върне Тръмп!

В резултат на решението последва вълна от хленч от целокупната, американска и западна "демократична общност", която масово заплаши, че ще си изтрие пък собствените профили.

Припомням, че през 2021-ва бившият президент бе изтрит от Туитър - водещата платформа за комуникация в САЩ, в следствие на протестите и щурма на Капитолия. При въпросните протести хиляди поддръжници на Тръмп щурмуваха сградата на Капитолия във Вашингтон по убеждение в изборни измами на изборите за президент през 2020-та година. Либералите се възползваха веднага от ситуацията, за да заглушат основния източник на комуникация на Тръмп с последователите му.

С връщането на Тръмп в Туитър ще станем свидетели на изключително интересен прецедент в Неолибералната система на последните 30 години. Поредната "пукнатина", която се появява в постмодерната, либерална машина и нейния глобален естаблишмънт.

Дано доживеем и свободата на словото да пристигне тук, във Фейсбук, където всякаква прогресистка пропаганда е позволена, но те блокират или директно трият за най-малкото, което може да се оприличи на "език на омразата".

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 1

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%