ПРЕЗИДЕНТЪТ ОБЯВИ, ЧЕ Е ГОТОВ ДА ВРЪЧИ ТРЕТИЯ МАНДАТ СЛЕД НОВА ГОДИНА, ЗА ДА НЯМА ИЗБОРИ ПРЕЗ ЯНУАРИ И ФЕВРУАРИ 

Автор: 5 GmediA 13:02, 21 ноември 2022
Източник: БГНЕС

Президентът Румен Радев проведе консултации с "Демократична България" на "Дондуков" 2. Той заяви, че е готов да връчи третия мандат след Нова година, за да няма избори през януари и февруари.

"След изборите се ръководя от две основни цели. Първата е да се направи максималното, за да има редовно правителство, да се даде време за диалог и да се даде време партиите да се отдалечат от агресивната политическа риторика и да се приемат важни закони. Втората важна цел е така да се разположат консултациите във времето и връчването на мандатите, че ако имаме провал и не се състави правителство, предсрочните избори да не бъдат в най-тежкия период - януари и февруари. А това изисква несъмнено забавяне", подчерта президентът, цитиран от БНТ.

Радев уточни, че при едни нови предсрочни избори, рискът да има още по-малка избирателна активност е реален. Отново подчерта, че е готов да връчи третия мандат след Нова година, за да има избори през март. "Но силно се надявам да не стига до трети мандат", добави Румен Радев.

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%