РАДОСТИН ВАСИЛЕВ: ВЪПРОСЪТ "ЗАЩО РУМЕН РАДЕВ ЗАБРАВИ БИТКАТА С МАФИЯТА И КОРУМПИРАНИТЕ?" ИЗГЛЕЖДА НЕНУЖЕН И РИТОРИЧЕН 

Автор: 5 GmediA 11:36, 22 ноември 2022
Източник: личен архив
Днес е пореден тъжен ден за българската демокрация!
Президентът Румен Радев индиректно призова да не се закачат неговите хора. На срещата си с ДБ той влезе в остра конфронтация с Христо Иванов и нарече министрите си и хората около него кохорта. Едва ли това беше случайно изпусната реплика от страна на президента. Най-вероятно затова вече три седмици Румен Радев и назначения от него за служебен премиер Гълъб Донев не обелват нито дума за бруталния конфликт на интереси, в който се намира Весела Лечева. Мълчанието им е оглушително и плашещо.
📌Какво е значението на думата кохо̀рта?
Кохо̀рта - група от хора, обединени от лидер, действащи заедно за свои интереси с нечестни средства.
☠️Приликата между Бойко Борисов и Румен Радев е все по-голяма и все по-ужасяваща! След бандата на Бойко Борисов, дерибействала над страната ни 12 години, с призиви от страна на неговите депутати, да не се закача организираната престъпност, от днес вече официално си имаме и Кохортата на президента.
Едва ли приликата с действителни лица и събития е случайна и неволна. Симбиозата е потресаваща!
Мутрокрацията в България върви с пълна сила. Бойко Борисов отново арогантно и безскрупулно лъже на поразия, заедно с тупираното си герберско братство от шарлатани, плашейки народа, че ако не управлява, идва края на света.
Страхът е универсалната валута, с която политическото статукво търгува оцеляването си. Глашатаите на задкулисието обикалят телевизионните студия и повтарят като папагали удобните тези: Заедно срещу Путин; предстои най-тежката зима в историята; има разочарование от постоянни избори и прочие удобни опорки.
Със сигурност предстои тежка зима, особено, ако ще се запълват поизпразнените чекмеджета, а няма да се мисли за народа, както бе по време на управлението на ГЕРБ. Разочарование също има, но то е заради неосъщественото възмездие за стореното от Бойко Борисов и тъмните сенки около него.
В цялата тази картинка, най-жалкото е, че въпросът: Защо Румен Радев забрави за битката с мафията, мутрите в политиката и корумпираните институции - изглежда ненужен и риторичен!? 
Защо, господин президент?

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%