СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: КАК ТАКА ГЛАВНИЯТ ДИРЕКТОР НА GEMCORP ИЗВЕДНЪЖ, СЛЕД СЕРИОЗНИ РАЗКРИТИЯ НА ГЕРБ, СЕ ОЗОВА НА ИНТЕРВЮ С ЦВЕТАНКА РИЗОВА?

Автор: Соня Колтуклиева 12:38, 22 ноември 2022
Цветанка Ризова ми се разсърди сега, даже ми е гневна. Отговори ми, че няма да обяснява на никого “технологията си на работа”. Добре. Но аз ще ви обясня защо ми се сопна.
 
Защото я попитах - как е открила Атанас Бостанджиев - на мобилен или на стационарен телефон - т.е. знае ли къде е бил в момента, понеже е важно да се разбере българската, така наречена телевизия, издъ̀ржана с пари от държавата - журналистическа работа ли върши или играе ролята на имиджмейкър в акция на кризисен пиар?
 
Как така търсеният от мнозина български журналисти, главен изпълнителен директор на Gemcorp, изведнъж, след пресконференцията на ГЕРБ със сериозни разкрития и обвинения, се озова в България за интервю в Цветанка Ризова?! Бил ли е случайно в София по време на обаждането на Цветанка Ризова или е пристигнал по спешност от Великобритания?
 
Аз, например, обявих публично съдържанието на моя имейл до главния изпълнителен директор на Gemcorp Capital LLP Атанас Бостанджиев (на който нямам отговор втори ден) и номера на телефона, на който му звънях вчера и днеска - 020 3837 1120; публикувах снимки на сградата на пъпа на Лондон, в която, според информация в уебсайта на фирмата, се намира офиса на Gemcorp. Вчера ми отговориха, че г-н Бостанджиев не е в офиса, днес ме попитаха кой го търси и си записаха името ми, щели да му предадат и да ми се обадят. Ще чакам.
 
Какво секретно има във всичко това?
 
Каква журналистическа находка си мисли, че е направила Цветанка Ризова?
 
Ето какво мисля аз:
- Атанас Бостанджиев трябва да дойде в България, за да се срещне със служебния премиер Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен Христов, за да даде пояснения за меморандума - как е бил подписан и как е бил прекратен.
- Атанас Бостанджиев трябва да даде показания като свидетел на български следователи и прокурори за меморандума - как е бил подписан и как е бил прекратен.
- БТВ трябва да зададе въпроси на постоянния си клиент Кирил Петков, бивш министър-председател - кой е препоръчал Gemcorp и IP3; възложил ли е проверка на службите на двете фирми - едната е създадена с капитали на руски олигарх; каква е ролята на посланик Херо Мустафа, тъй като бившият вицепремиер Асен Василев я посочи като вдъхновителка; кога е било взето решение на МС и с какъв мандат е бил упълномощен министъра на енергетиката Александър Николов да подпише меморандума за 1 500 000 000 долара; с кое решение на МС е прекратено действието му; получено ли е било съгласие от двете чуждестранни компании - с какви документи и от коя дата, с подписи от двете страни; защо документ за прекратяването няма в архива на МС и МЕ, а е намерено някакво писмо с искане за прекратяване в чекмедже в министерството на енергетиката.
 
Аз зададох публично тези и други въпроси за меморандума на премиера Кирил Петков и чакам отговорите му от 7 месеца!
-БТВ трябва да зададе въпроси на Александър Николов, бивш министър на енергетиката от квотата на ИТН, подписал меморандума с Gemcorp/IP3 без решение на Министерски съвет.
- БТВ трябва да зададе въпроси на главния секретар на Министерски съвет защо в сайта на правителството няма решение за подписване и за прекратяване на меморандума?
Цвети, скъпа, не те питам как си вършиш работата, а се питам кой ти поръча да му свършиш работата?
То е ясно кой. Който се уплаши от разкритията за Gemcorp.
 
Коментар на Соня Колтуклиева във Фейсбук

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 13

Анкета

КАКВО ИСКАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ?
Редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС
13 гласували / 100%
Редовен кабинет с мандат на ПП
0 гласували / 0%
Правителство на всяка цена
0 гласували / 0%