С ТОВА ЛИ ЩЕ СЕ УТЕШАВАТ ОТ ЛЕВИЦАТА - ПРЕДИ 4, СЕГА 5 ДЕПУТАТА?!

Автор: 5 GmediA 08:00, 30 май 2019
Източник: Facebook

Стоян Тончев, журналист, коментира следизборните реалности така: Борисов даде заявка след изборите за чистка в местни организации на ГЕРБ и отърсване от феодали, защото му стопяват гласовете за партията. Не чух нещо подобно от БСП, които отново се заровиха във вътрешнопартийните си скандали на върха в партията.

Нима БСП не вижда мафия в редиците си? Или пък не си дава сметка какви умрели общински организации и местни председатели има? Или не е наясно, че предизборната им кампания миришеше на 90-те?

Да, ГЕРБ имат 5 евродепутати и БСП има 5. Шестият в ГЕРБ е на СДС. Но с това ли ще се утешават от левицата - че на предните евроизбори са имали 4, а сега 5 мандата?

Само да доуточня, че с тази логика (на БСП) ГЕРБ винаги ще са на власт.

Можем да се върнем и в годините, когато има само една партия, за да направим съпоставка.  Победител е този, който е начело на изпълнителната и местната власт. Останалото са успокоения. Факт е, че подкрепата за ГЕРБ намалява, но и е факт, че има повече гласове от БСП, на фона на всички скандали и журналистически разкрития.

Някой не успя да мотивира хората и да ги убеди да бъдат разпознати като алтернатива. Това е истината, останалото са алабализми, които ги знаем - за администрацията, купения и корпоративен вот. Истината е, че 70% от хората с право на глас не правят разлика между ГЕРБ и БСП и не гласуват. Защо е така ли?! БСП да си погледнат в редиците и скопените местни организации. И вялата предизборна кампания!

Тагнато в: БСП , евроизбори

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%