ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА: НЕКА ПРИПОМНЯ, ЧЕ ПРЕДИ ВТОРИЯ МАНДАТ ИМА ПЪРВИ 

Автор: 5 GmediA 17:49, 23 ноември 2022
Източник: vesti.bg

Нека да припомня, че преди втория мандат има първи. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира заявката на „Продължаваме промяната” и „Демократична България” от днес, че са готови за правителство на малцинството.

По-рано в парламента ПП и ДБ декларираха, че са готови да поемат отговорността за правителство с втория мандат, но изброиха своите ясни гаранции, които Атанасова коментира:

Докато няма редовно правителство, което да носи отговорност за изпълнението на бюджета и да реализира свои собствени политики, е по-добре да гласуваме закон за продължаване действието на настоящия бюджет.

Съвсем спокойно можем другата седмица да поставим на първо гласуване закона за удължаване на бюджет 2022. Така бюджетната процедура се движи в някакъв синхрон, добави Атанасова.

3% дефицит е една чудесна новина. Само, че данните на БНБ, на МВФ и на всички експерти финансисти говорят, че това е почти невъзможно. Ако Асен Василев има някаква магическа пръчка, бихме се радвали, заяви Атанасова.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС искането на оттегляне на предложенията за промени в Изборния кодекс няма да бъде подкрепено от доскорошните коалиционни партньори на самите ПП.

Нито БСП ще оттегли законопроекта си, нито „Демократична България”, каза Атанасова.

В заключение Атанасова заяви, че ГЕРБ много добре знаят кои са важните теми за България и не само на брифинги отстояват интересите на българските граждани.

Запитана дали ГЕРБ ще подкрепи правителство на малцинството на ПП, тя припомни, че преди втория мандат има първи. /БГНЕС

Последни новини

Общо гласували: 35

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
25 гласували / 71.43%
Радостин Василев
7 гласували / 20%
Ваня Григорова
2 гласували / 5.71%