ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА: РЪКОВОДСТВОТО НА ПП ВСЕ ОЩЕ ИМА ПРОБЛЕМИ С ПОЗНАВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ 

Автор: 5 GmediA 13:43, 24 ноември 2022
Източник: БГНЕС

Държавният глава обяви, че ще покани „Български възход” на консултации за съставяне на кабинет следващата седмица. По думите му този парламент има да свърши важна работа.

„Дадох достатъчно време за закони и за диалог. Ако партиите са единодушни, че желаят избори веднага - няма проблем. Мандатите могат да се извъртят много бързо. Дал съм на партиите възможността да решат”, посочи той.

Относно стрелбата по българския културен клуб в Охрид, държавният глава коментира, че това е „абсолютно недопустим вандалски акт на агресия”, която се насаждала с десетилетия срещу България и българите.

„От държавното ръководство на РСМ и от обществото в нашата съседка трябва да се разбере, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи и на нашето културно-историческо наследство”, смята Радев, цитиран от Нова телевизия.

„Позицията на „Продължаваме Промяната” показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Съгласно тях, президентът не участва в ръководството на службите”, каза той относно желанието на ПП шефовете на служби да се назначават без президентска намеса. 

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Общо гласували: 35

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
25 гласували / 71.43%
Радостин Василев
7 гласували / 20%
Ваня Григорова
2 гласували / 5.71%