СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ИМА НЯКАКВА ЧЕРНА ДУПКА В КАБИНЕТА НА МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА ИЛИ ПОЛТЪРГАЙСТИ, КОИТО ЛАКОМО ИЗЯЖДАТ ИНВЕСТИТОРИТЕ

Автор: Соня Колтуклиева 14:08, 25 ноември 2022
Добър ден, добри хора.
Аз съм много притеснена, честно ви казвам.
Има нещо гнило. Вилнее някаква зла сила. Някаква черна магия. Не маФия. МаГия. Нали?! Да си имаме уважението, да не създаваме недоразумения.
В кабинета на министъра на икономиката трябва да се направи водосвет! Призовавам отец Никанор - благ и благороден човек. Бил е финансит преди да стане свещеник, така че, може да се разчита на него да открие злите сили и да ги обезсѝли.
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов хвърли днес бомба … или сноп димки, както искайте го разбирайте. Значииии….положението е пайсееее… задава сееее …. инвеститор за 1 милиард евра̀! От Германия. Но няма да му кажемЕ името. Не! Ще чакате.
29 септември 2022 г.: Германски компании стартират инвестиционни проекти у нас за близо 100 млн. евро. Това обяви пред БНТ Никола Стоянов.
Той беше на посещение в Германия, където е провел "редица разговори с компании, търсещи нови локации или разширение на своя бизнес".
Ако от 28 септември до 26 ноември си успял да прескочиш от 100 милиона на 1 милиард евро - ти си Факир! Ти си финансов Меси и Месия! Ти си спасителят на България.
Преди време Министерството на икономиката пусна официално, с прессъобщение, снимка на Никола Стоянов на среща с някакви мъже - елегантно костюмирани, доволно захилени… текстът гласеше, че са германски инвеститори - нещо в смисъл: те са гоУеми, много гоУеми - но няма да ви кажем имената им … пу-пу-пу, да не ни мине котка пътя, де, нали?!
Никола Стоянов, откакто се появи в министерството на икономиката, какво направи - сблъска се за кратко с Корнелия Нинова, която по-преди го уволнѝ… и тръгна да пътува по чужбина. Да ловѝ инвеститорѝ!
Той и Кирил Петков, докато беше служебен министър на икономиката през 2021 г., обяви, че към България са тръгнали орди инвеститори … защо още не са пристигнали, навярно вината е в лошите магистрали, построени от Бойко Борисов. Какво иначе?!
Германската компания на албанските бизнесмени щеше да построи уникален завод за електрически автомобили в Ловеч. Я, май нищо не стана и колата ще се прави в Тетово, Северна Македония. Офшорните компании Gemcorp и IP3 щяха да инвестират 1 милиард долара в модерни технологии в България, пък то излезе, всъщност, че те чакат България да ги обогатѝ, вдигна се вой, та Кирил Петков, Асен Василев и Александър Николов се отказаха от тази скандална схема.
Кирил Петков поне не харчеше пари да пътува из целия свят, да примамва - пис, пис, пис - солидни чуждестранни инвеститори. Беше поръчал на търговските представители да му пращат списъци. Така, де, по-евтино е. И е еднакво безуспешно, като командировките на държавна сметка на Никола Стоянов. 
Важното е шум да се вдига!
К’во ти пука. Нали винаги има балъци да се хващат на въдицата.
Казвам ви, има някаква черна дупка в кабинета на министъра на икономиката. Или полтъргайсти, които лакомо изяждат инвеститорите.
 
Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 302

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ ГЛАСУВАНЕТО С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА?
Да
293 гласували / 97.02%
Не
9 гласували / 2.98%
Не ме интересува
0 гласували / 0%