СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: НЕ Е МЪЖКАРСКО ДА РЕШАВАТЕ ПАРТИЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ С АТАКИ СРЕЩУ ПРАВОТО НА БЪЛГАРИТЕ ДА ИМАТ ИЗБОР ПРИ ГЛАСУВАНЕТО

Автор: 5 GmediA 14:14, 25 ноември 2022
Младежкото обединение на БСП в София обяви декларация срещу хартиените бюлетини.
Е, да, много ясно!
Това противопоставяне на промените в Изборния кодекс няма нищо общо с парламентарните избори. Продиктувано е от вътрешнопартийните избори.
Младежкото обединение на БСП в София под чие влияние е - на Калоян Паргов, на Крум Зарков или на Петър Витанов? По-скоро на последните двама.
Те и тримата са претенденти за председател на БСП. Калоян Паргов и Кирил Добрев спечелиха дело в административния съд за отстраняването им от ръководните органи на партията, очевадни са личните им войни с Корнелия Нинова. А Крум Зарков, след като стана служебен министър, вече се вижда и господар на “Позитано” 20.
От какво се боят кукловодите зад младите столични социалисти? Боят се, че няма как да отстранят Корнелия Нинова от председателския пост. Не и в обозримо бъдеще. Не и толкова бързо, колкото им се иска. Притесняват се, че при смесено гласуване, БСП може да подобри резултата си на задаващия се предсрочен вот през 2023 г. и Корнелия Нинова да стабилизира позициите си. Много ги е страх от редовно правителство, излъчено от 48-я парламент и евентуалното участие на БСП във властта.
Ей, не е честно и не е мъжкарско, който там от БСП сее раздори, да решавате партийните си проблеми с атаки срещу правото на българите да имат избор при гласуването!
Не пренасяйте калните борби от “Позитано” 20 на националния терен. Жалко е. И е обречено на неуспех.
 
Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 12

Анкета

ТРЯБВА ЛИ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?
Да
9 гласували / 75%
Не
3 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%