СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ НА ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: РАДОСТИН ВАСИЛЕВ Е ЗАПЛАШВАЛ ШЕФКАТА НА ДНСК С ГДБОП, АКО НЕ ИЗДАДЕ АКТ ЗА НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО НА РЕСТОРАНТ "101" В КОМПЛЕКС "ДИАНА"

Автор: 5 GmediA 09:41, 2 декември 2022
Източник: ПИК

Бившият регионален министър Гроздан Караджов разказа в интервю пред журналистката Соня Колтуклиева, за Агенция ПИК, любопитни подробности около скандала със спортния комплекс „Диана“ и ресторант „101“:

„Предварителната част на този казус не я знам, не съм я проследил. До един момент, в който директорът на ДНСК, не дойде да ме информира за нещо, което е станало преди няколко седмици или месец. На нея й се обажда Радостин Василев, както тя ми обясни, и й казва: „Имаме да вършим нещо, трябва да се направи проверка на въпросния ресторант – в спортен комплекс „Диана“, ресторант „101“ и да се установи, че има незаконно строителство“. Горе-долу това е разбрала директорката на ДНСК. Аз никога не лъжа.

Аз много се озадачих, казах си, той все пак като министър можеше да се обади на мен, но да кажем, хайде, ти си контролен орган. Каза: „Ето я проверката, ние му я изпратихме“. Те са назначили веднага проверка и проверката е направена. Т.е. тази мантра, която се опита после да се издокарва в бяло, че Караджов не бил пратил проверка, не е вярно. Напротив, Караджов изобщо не е знаел. ДНСК са отишли и са си направили проверка. Установили са две, да ги наречем много дребни нарушения и им е предписано да ги оправят. Едното, по спомен беше, че на едно от предверията в архитектурния проект липсва стъклената врата пред сградата. Предписано им е да си я махнат. Другото, което е, че са сложили скари на места, които са обозначени като озеленяване, върху които скари има маси. Нещо, което, ако отидете във всеки ресторант с градина в София, ще го намерите.

Радостин Василев се обажда в последствие на директорката на ДНСК и започва да й вдига някакви люти скандали по темата – защо няма акт за незаконно строителство и тя казва: „Всичките им документи са перфектни!. По закон се налага да им направим предписание да премахнат стъклените неща и ще платят глоба и толкоз. Такъв е законът“.

Тя ми казва: Звъни и едва ли не заплашва, че ще прати ГДБОП в ДНСК да разследват нея, защо едва ли не констатациите са толкова леки. При което аз я изгледах и казах: „Ама моля ти се, това са вече тотални глупости, ако иска да прати космическото ГДБОП, ФБР да извика, ние си спазваме закона. Благодаря ти!“.

Тя очевидно му е казала: Говорих с министъра и всичко си е по закон и така трябва да бъде.

Междувременно пропуснах един важен фрагмент, за да ви стане ясно защо се прави всичко това. Той казва: „Искам утре или който ден можете, да дойдете там, ще извикаме и хора от ГДБОП и хора от министерството, ще снимаме, ще правим някакво такова шоу, което ще се излъчва във Фейсбук, не знам къде, с ваше участие и трябва да ги разбием на пух и прах, трябва да кажем, че това е незаконно строителство“. Тя му е казала: „Абсурд! Аз не мога да участвам. Ние не сме орган, който да ходи да участва в такива шоута“. Тогава тя дойде да ме пита. Аз й казаха: „Няма да участваш в нищо такова“.

Тогава той вече започна да ме тормози мен. Последният ни разговор, който беше така по-инфарктен -  Василев дойде и ми застана лице в лице, започна да ми се държи все едно е мъж. Аз му казах: „Радостине, ние в шоу няма да участваме, но ако ще ми се репчиш“… и така с ръката аз го оттеглих на половин-един метър.

Той продължи да ни заплашва, че ще ни разследва, да ни обвинява, че сме с мафията, че БОП са подслушвали телефона на шефката на ДНСК, „там знаеш ли какви неща излизат“. Аз му казах, „ако излизат неща за шефката на ДНСК, веднага да я арестуват“. Казах му, че ако толкова има желание да се разправяме по мъжки, че ще излезем пред МС да се поразправяме малко, не е проблем. От тогава очевидно той преиначи тази сценка, сигурно е искал да бъде като вас – да бъде журналист, да го снимат камерите, да бъде известен.

Разказва ви историята едно към едно. Никога не лъжа, никога не правя неща, които да са против закона, които да увреждат интереса на хората. Затова мога да ви разказвам тези неща сега свободно“.

Последни новини

Общо гласували: 48

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
43 гласували / 89.58%
Не
4 гласували / 8.33%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 2.08%