ХВАНАХА НОВА ГРУПА НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ НА АМ „ТРАКИЯ“

Автор: 5 GmediA 09:12, 4 декември 2022
Източник: БГНЕС архив

Отново задържана група нелегални мигранти на АМ "Тракия". Групата, в която е имало жени и непълнолетни, е заловена тази нощ на магистралата между Сливен и Нова Загора, съобщава bTV.

Децата са четири - на 9,12, 14 и 16 години. Приети са в Спешното отделение на болницата в Сливен, тъй като са били крайно изтощени и с наранявания по тялото. След оказаната им медицинска помощ са насочени към лагерите в Елхово или Любимец.

Предполага се, че нелегалните мигранти са вървели дълго време пеша, уточнява bTV. В хванатите през последните дни групи все по-често има жени и деца.

Подобен случай имаше на 1 декември – грузински шофьор се опита да избяга от полицейски патрул. В джип превозваше 18 души – жени и деца. Бременна жена и дете на 10 години пострадаха и бяха отведени в ямболската болница.

Медиците в Сливен и Ямбол проявяват изключително хуманно отношение. Те оказват не само професионална медицинска помощ, но купуват храна на децата. Дежурните медици снощи в Сливен са осигурили и дрехи на малките мигранти.

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%