ПРОТЕСТИ В ЗАЩИТА НА КУЧЕТО МЕЧО В РЕДИЦА ГРАДОВЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА

Автор: 5 GmediA 11:25, 4 декември 2022
Източник: БГНЕС архив

Следобед в големите градове на страната са свикани протести в защита на малтретираното куче Мечо, както и за всички пострадали от насилие животни под наслов "Да спрем насилието", съобщи БНР. Организаторите обявиха, че целта е да се привлече вниманието на обществото към неработещия закон за защита на животните. Той беше приет през 2010 година след поредна вълна на недоволство.

Това е пореден протест в защита на животните и срещу насилието над тях, след като в средата на ноември беше разпространен запис от охранителна камера, на който се вижда как мъж примамва куче с храна, взима го със себе си, а след няколко часа го връща със счупвания и прорезни рани - и го хвърля.

Ден по-късно беше задържан 37-годишният Захари Шулев, а при претърсването на дома му беше открита ушна марка от друго куче. Пред дома на мъжа - в столичния квартал "Карпузица", имаше и протести.

Очаква се на протестите да бъдат събрани подписи в специална петиция до институциите. Според организаторите до момента 10 000 души са се подписали в защита на животните.

Тагнато в: протест

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%