ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: НИКОГА НЕ СА ИЗСЛЕДВАНИ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ НА ГРАНИЦАТА, А ПП ЛЪЖЕХА, ЧЕ ДЕЦАТА НИ ЯДАТ ОТРОВНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 

Автор: 5 GmediA 10:19, 9 декември 2022
Източник: Фейсбук

Днес в КЗХ на изслушване министърът на земеделието Явор Гечев заяви: Не всички стоки, които преминават през ГКПП „Капитан Андреево“ подлежат на контрол, а само тези, които са по Регламент. Това са пипер, нар, лимон, грейпфрут, мандарина, портокали, кайсии, ядки, кимион, риган. По Регламент са изписани всички, които се проверяват. През ноември от 368 взети проби, с пипер са върнати 13. По отношение на нара, от 38 проби са върнати 8. Камионите на българската граница, които превозват плодове и зеленчуци се удвояват през декември. Такава ще е тенденцията и за следващите години. Обмисля се изграждане на лаборатория и на Лесово, за да може транспортният коридор да се отпуши. В момента се правят три нови ленти, в които за първи път ще има 3 транспортни коридора само за хладилни камиони.

Никога през тези 10 години не са правени и не е имало задължение по Регламент да се изследват домати и краставици. И винаги контролът е бил държавен, само изследванията са се извършвали от частна лаборатория, както се правят и за всички останали контроли по заболявания на животни и растения.   

Само преди няколко месеца ПП агитираше избирателите да гласуват за тях с масираната рекламна кампания и анонимни филми, че децата ни ядат отровни домати и краставици. Е, тогава казах, че това няма как да е така по много причини. Но никой не може да се състезава с тях по рекламни бюджети и лъжи. Лъжи, стигащи до цинизъм в отношението към хората с целта да получат властта да управляват.

Коментар във Фейсбук на Десислава Танева.

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%