СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ПОПИТА ДЕПУТАТИТЕ ЗА ЗАПЛАТИТЕ ИМ И ПОКАЗА КАКВО СИ ХАПВАТ НАРОДНИТЕ ИЗБРАНИЦИ

Автор: 5 GmediA 12:36, 9 декември 2022

Гост-водещата на ПИК TV Соня Колтуклиева приклещи депутатите в Народното събрание с въпроси за заплатите им.

 

Ген. Стефан Янев каза, че взима, колкото и другите депутати, а коледните празници ще ги прекара в семейна обстановка.

Не мисля, че нося вина за невлизането ни в Шенген, не държа да съм премиер, но искам да има правителство. Това каза Стефан Янев. Ще видим дали ще е с третия мандат. Янев не коментира дали зад БВ стои Христо Ковачки. Заплатата му била колкото на всички останали народни представители. За Коледа щял да бъде вкъщи.

Три средни работни заплати е заплатата ми, каза Явор Божанков. За Коледа щял да е вкъщи.

Томислав Дончев каза, че те са довели проф. Николай Габровски в парламента.

Камерата на ПИК влезе в стола на Народното събрание. Соня Колтуклиева прочете менюто, в което калмарите са 4,17 лева, а мусаката с патладжани 3,30 лева. Вътре беше Даниел Лорер.

Сабрутев отказа да отговаря. Кирил Петков не каза Линда ли го издържа, не каза как е Лена. 

Искрен Митев каза, че получава парите си онлайн и потвърди, че тя е три пъти средната. Има обаче пръстен, който му мери съня. 

Плюс това, което взимам от комисии, три пъти от средната работна заплата, взех около 8000 лева. Но класът ми дава още толкава. Под милион са ми парите общо, каза Петър Кънев от БСП.

Георги Георгиев от отцепниците на Слави Трифонов обясни механизма за проверка на депутатските доходи през НАП и КПКОНПИ. Той не бил по-подготвен от Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, затова Кирил Петков предлагал именно бившия вътрешен министър за тази позиция. Георгиев не каза каква трябва да е санкцията за Слави за неподадената му декларация. Междувременно Найо Тицин, пиар на ПП, прибра Георгиев от близостта му с Колтуклиева.

Ивайло Мирчев от ДБ каза, че около 7000 лева е заплатата му. Имал и бизнес преди, щял да си е у дома за Коледа.

5900 лева каза, че е взел Павел Христов от ГЕРБ, депутат от Варна.

Христо Иванов отиде в бюфета. Сигурно заплатата му стига, защото се представя яко, каза Колтуклиева. Според нея депутатите се криели вече от нея с индиански знаци.

Константин Бачийски от ПП не знаел колко му е, заплатата, защото дарявал за борбата с корупцията. Той имал и IT бизнес. Бойко Рашков пък на почивките си седял в колата, защото нямало с кого да си говори. Бачийски отказа да отговори за разцеплението в редиците на "Промяната". Той каза, че знае от публикации за наритването между Радослав Рибарски и Венко Сабрутев.

Източник: ПИК

Последни новини

Общо гласували: 48

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
43 гласували / 89.58%
Не
4 гласували / 8.33%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 2.08%