АТАНАС АТАНАСОВ: ТРЕТИЯТ МАНДАТ ВЕРОЯТНО ЩЕ ОТИДЕ В ДПС 

Автор: 5 GmediA 09:10, 16 декември 2022

Търсенето на подкрепа е задача на кандидата за министър-председател. Разчитам на г-н Денков, той е диалогичен, мек, разумен, с политически опит, надявам се, че има план. Трябва да се направи усилие. Това коментира в предаването „Здравей, България” съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Той потвърди, че ДБ ще дадат своята подкрепа, но подчерта, че е изключително важно как ще бъдат събрани останалите гласове.

Относно ГЕРБ, той коментира: „Те бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща с тях. Това беше тактическа грешка на ПП. Сега да ги питам ГЕРБ, след като те по този начин оценяваха поведението на ПП, защо вчера не дойдоха на Председателски съвет”, каза Атанасов.

„Би трябвало да бъде окомплектован кабинет и да бъде предложен”, допълни още той.

Относно условията около промените в Изборния кодекс, Атанасов каза, че е притеснен от „поведението на хартиената коалиция, които не чуват никакви аргументи”. „Мирише ми на подготовка за фалшификация”, допълни той.

Атанасов коментира, че между 60-70% от избирателите искат политическа стабилност и политическите партии трябва да направят усилие за това.

„В политиката има принципи - подкрепата не се носи на тепсия, тя се търси. Тези, които искат да я получат, би трябвало да я търсят”, каза Атанасов.  

Съпредседателят на ДБ отправи остри критики за работата на партиите в парламента.

„В тази пленарна зала прехвърчат светкавици. Толкова много злоба се лее от различните страни. Тя е тежко контрапродуктивна. Трябва да се замислят тези хора, че са пратени там да решават проблеми”, каза Атанасов.

Ако се стигне до трети мандат, Атанасов предполага, че той ще отиде в ДПС.

Тагнато в: Атанас Атанасов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%