ИВО ХРИСТОВ: НЕ БОРИСОВ СПЕЧЕЛИ ТЕЗИ ИЗБОРИ, А ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Автор: 5 GmediA 09:04, 3 юни 2019

„Борисов хвърляше ефектно пачки из страната, най-много хвърли в Ямбол, а тъкмо там загуби изборите. Значи не Борисов спечели тези избори. Изборите се печелят от този, който държи мрежите за мобилизацията на вота и който контролира комисиите, а това е Цветан Цветанов“, това каза пред бТВ  Иво Христов – избран за евродепутат от БСП.

Той бе категоричен, че Цветанов е имал решаващ принос за спечелването на тези избори от ГЕРБ, „но не върви да се признае това нещо“, коментира Христов. Според него начинът, по който Цветанов е низвергнат, е омерзителен.

„От човекът, когото никой не може да накаже, днес той е човекът, за когото говорят високомерно и изхвърлят на бунището на ГЕРБ“, каза още Иво Христов. По думите му оставките в ГЕРБ не променят климата в тази партия.

Според Христов, евровотът е бил опорочен. „Не съм партия, за да го оспоря, не съм съд, за да отсъдя, но не съм сигурен, че изборът бе честен“, каза евродепутатът от БСП и допълни, че социалистите са получили много сигнали за принуда, натиск, корпоративен вот.

Той коментира и ролята на държавния глава в политиката и по конкретно обвиненията към Радев, че е „работил“ за БСП по време на предизборната кампания: „Президентът участва винаги от принципни съображения в политическия живот“.

„Когато президентът взема позиция срещу корупцията, това е позиция срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени, това е, защото са се припознали“, каза той. 

 

Последни новини

Общо гласували: 45

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
19 гласували / 42.22%
Да, няма страшно
16 гласували / 35.56%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 22.22%