СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ ПРИЗНА, ЧЕ ПОЗНАВА АНТОН ТРЕНЧЕВ, ЧЕ СА БИЛИ БЛИЗКИ, НО Е СИГУРЕН, ЧЕ НЕ Е ПОЛУЧАВАЛ ПАРИ ОТ НЕГО, НИТО ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ 

Автор: Соня Колтуклиева 17:12, 13 януари 2023
Ето какво открих.
По времето, докато е бил народен представител в 43-я парламент, издирваният от прокуратурата и обвинен в нарушения на законодателството в 8 американски щата Антони Тренчев е записал официално двама нещатни сътрудници: Валя Стефанова Козовска-Трулева (право) и Веселин Тодоров Тодоров (информационни технологии).
Предположих, че става въпрос за Веселин Тодоров, собственик и изпълнителен директор на добре известната фирма “Сиела”. Виждали сме го многократно по телевизиите по повод договора му с ЦИК за внос на машините за изборите, скандалното появяване на машини в нерегламентирани складове, скандалите преди вота за 47-я парламент, спечелен от “Продължаваме промяната” и споровете му с държавата за милиони. 
Веселин Тодоров призна, че познава Антони Тренчев, били са близки между 2013 и 2016 година, докато и двамата са били членове на Националния съвет на партия “Движение България на гражданите” с лидери Меглена Кунева и Даниел Вълчев. Не се били виждали от 2016 г., когато Веселин Тодоров напуска партията, “разочарован от първия си опит за влизане в политиката”, както казва сега.
Смята, че Nexo е иновативен стартъп, който, доколкото разбира, е нарушил банкови регулации в САЩ, което прави Антони Тренчев “нарушител, но не и престъпник”.
Веселин Тодоров не си е променил мнението за Антони Тренчев, че е активен, инициативен и интелигентен млад мъж. Спомня си да е съветвал него и други депутати от ДБГ (част от парламентарната група на Реформаторския блок) по въпросите на електронното управление, но не помни да е бил “нещатен сътрудник в парламента”. Може и да е бил вписан така от някого, но не си спомня - тоест, не отрича и не потвърждава. Но е абсолютно сигурен, че не е получавал пари от депутата Антони Тренчев, нито от Народното събрание.
Ето и мейла, който получих от Веселин Тодоров след нашия разговор по телефона:
“Здравейте г-жо Колтуклиева,
Успях да говоря с бивши колеги от Движение България на гражданите. Както Ви казах по телефона, аз бях за известно време съветник по въпроси на електронното управление на парламентарната група на Реформаторския блок. Доколкото по правилата на Народното събрание не можеш да се водиш съветник на парламентарната група, а само на конкретен народен представител, вероятно са ме регистрирали като сътрудник на г-н Антони Тренчев. Нямат конкретен спомен, още по-малко документ за това, но вероятно точно това е била ситуацията формално.
На разположение съм ако трябва още нещо да обсъдим.
Поздрави
Веселин Тодоров”
 
Соня Колтуклиева
Тагнато в: NEXO

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 12

Анкета

ТРЯБВА ЛИ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?
Да
9 гласували / 75%
Не
3 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%