ГЛОБИХА БРИТАНСКИЯ ПРЕМИЕР СУНАК ЗА НЕСЛОЖЕН ПРЕДПАЗЕН КОЛАН В КОЛА

Автор: 5 GmediA 09:57, 21 януари 2023
Източник: ЕПА архив

Британската полиция глоби вчера премиера Риши Сунак за предпазен колан в кола. Сунак не е сложил предпазен колан, докато е пътувал на задната седалка. По същото време е снимал клип за социалните медии, съобщи "Ройтерс".

Полицията на Ланкашир заяви по-рано в Twitter без да споменава името на министър-председателя: "Днес издадохме условно предложение за фиксирана глоба на 42-годишен мъж от Лондон". Фиксираното наказание означава, че Сунак може да плати глоба, за да избегне съдебно заседание.

В изявлението на Даунинг стрийт се казва, че Сунак "напълно приема, че това е било грешка, и се е извинил". "Той, разбира се, ще се съобрази с фиксираната глоба", се казва в съобщението.

Би Би Си съобщи, че глобата за неизползване на предпазен колан като пътник в автомобил е 100 паунда (124 долара). Ако случаят стигне до съда, Сунак може да плати до 500 паунда.

Във видеото, изготвено за разпространение в каналите на Сунак в социалните медии, лидерът на консерваторите без колан говори от задната седалка на движещ се автомобил за политиките си за стимулиране на растежа по време на пътуване до Ланкашир в северната част на Англия.

Транспортните навици на Сунак вече бяха повод за разговори в Обединеното кралство. Политическите му съперници взеха на прицел използването на частен самолет за извършване на множество кратки полети през последните дни.

Тагнато в: Риши Сунак

Последни новини

Общо гласували: 48

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
43 гласували / 89.58%
Не
4 гласували / 8.33%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 2.08%