СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЗАЩО АНТОНИ ТРЕНЧЕВ НЕ СЕ ВЪРНЕ В СОФИЯ И ДА ДОКАЖЕ НЕВИННОСТТА СИ? ЗАЩО СЕ ДЪРЖИ КАТО ВАСИЛ БОЖКОВ?

Автор: Соня Колтуклиева 13:09, 23 януари 2023
Антони Тренчев няма защо да почерпи Нова телевизия и БТВ, защото не постигна ефекта, който се е надявал да постигне - да се изрисува като смел боец срещу прокуратурата, срещу лошите партийни лидери, срещу тъпите аналогови обвинители, срещу ужасния 30-годишен преход - в който, впрочем, баща му от агент на ДС плавно се е превърнал в милионер, а майка му от стюардеса е избуяла до стилистка на президентската съпруга, от приятелка на сирийски бизнесмен се е преродила в просперираща бизнес дама.
Ако “една шайка мародерства 30 години”, защо майка му позира, прегърната с Бойко Борисов и с Румен Радев?
Защо Антони Тренчев не се отрече от битността си на депутат от Реформаторския блок - управляващ коалиционен партньор на ГЕРБ?
 
Не всички журналисти са недостатъчно подготвени и услужливо приклекнали като Лора Крумова и Светослав Иванов, да знаете.
 
1. Кой, кога и на основата на какви публични финансово-отчетни документи оцени Nexo на милиарди, както се похвали Антони Тренчев? Колко милиарда?
 
2. Кога и къде Nexo обяви, че ще се листва на Nasdaq? Къде са публикувани обявления към потенциалните инвеститори? Ах, колко ефектно е сега Антони Тренчев да твърди, че листването е възпрепятствано от прокуратурата, нанесла на Nexo имиджови щети и затова ще я съди.
 
3. Защо са сключвани споразумения с 50 щата и 2 територии, както твърди Антони Тренчев, при положение, че Nexo имаше проблеми с регулаторните органи на 8 щата и с U.S. Securities and Exchange Commission (SEC)? Още ли сделки и глоби ще има?
 
4. Защо Антони Тренчев не коментира забраната Nexo да оперира на пазара на щата Ню Йорк в следващите 5 години?
Е, телевизионните водещи не го и попитаха, де.
 
5. Защо Антони Тренчев не коментира думите на главния прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймз за лъжи и подвеждане на инвеститорите: its behavior was shady… breaking state laws … illegally failing to register and lying about it to investors … misleading New Yorkers.
Глобата от 1,9 милиона долара, обявена от Летиша Джеймз, отделно ли е от известните вече 45 милиона долара?
Е, телевизионните водещи не го и попитаха, де.
 
6. Антони Тренчев каза по Нова и БТВ, че 2 години са водили разговори със SEC, американската КФН, не е станало за един ден - това щеше да бъде в негова полза, само ако бяха оттеглени претенциите и бяха свалени обвиненията с констатацията “невинен”. Не е така, обаче - Nexo трябва да плати 45 милиона долара, за да отърве съдебен процес.
Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймз казва: despite our repeated warnings, crypto currency platform Nexo failed to register with my office. Тоест, въпреки предупрежденията, от Nexo са се надявали да минат метър и да се правят на банка без съответните разрешения.
 
7. Ако във Великобритания се води дело срещу Nexо от частно-правен характер, както твърди Антони Тренчев, защо представители на британската Агенция за криминални престъпления присъстваха на пресконференцията на прокуратурата в София? Защо от NCA заявиха пред “Капитал”, че сътрудничат на българските власти по разследването за Nexo?
 
8. Защо Антони Тренчев не се върне в София да представи доказателства за невинността си и да защити служителите си? Защо се държи като Васил Божков? Големия Череп и Малкия череп, а?!
 
 
Коментар на Соня Колтуклиева във Фейсбук
 

Последни новини

Общо гласували: 48

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
43 гласували / 89.58%
Не
4 гласували / 8.33%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 2.08%