ПАРЛАМЕНТАРЕН ЦИРК И НАКАЗАНИЯ ЗА БОЙКО РАШКОВ, РАДОСТИН ВАСИЛЕВ И ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ

Автор: 5 GmediA 12:10, 27 януари 2023

Парламентарен цирк разиграха и днес депутатите, след като Бойко Рашков от ПП предизвика размирици в залата. Първоначално не беше наказан, но по-късно получи порицание.

Когато говорите за милиционери и милиционерщина, засягате вашия колега Младен Маринов, който е завършил милиционерското училище в Пазарджик. Аз не съм го завършил. Аз много уважавам пожарогасителите, но предпочитам да съм комунистически следовател, а не комунистически пожарникар, както Бойко Борисов, който не напусна БКП и се гордее с това, каза Рашков по повод изказване от ГЕРБ за неговия законопроект за съдебната реформа.

Повод за коментара му беше изказването на друг народен представител от ГЕРБ - Марин Маринов, който определи предложените от Рашков промени като милиционерщина, които биха върнали страната ни в най-мракобесните времена.

От трибуната излезе и Тома Биков, който предложи с методите на Рашков да бъде разследван самият той, както и градинарят му.

Младен Маринов пък контрира депутата от ПП, като обяви, че училището в Пазарджик е било едно от най-реномираните, като и до днес много служители на реда, завършили това училище, защитават сигурността на страната ни.

Ще засегнат ли вашите чекеджийски промени, от чекистки, г-н Рашков, един имотен бивш министър и градинаря му, едни министри, които взимаха комисионни от газа, които арестуваха лидера на опозицията, криптофараони, попита от трибуната Георг Георгиев от ГЕРБ.

Руди Гела пък изнесе и постави на трибуната ръчички за Георг Георгиев като намек, че целува ръцете на лидера си. Престанете да внасяте играчки, защото аз мога да внеса и други пластмасови атрибути, предупреди председателят Вежди Рашидов.

След преглеждане на видеозаписите от пленарна зала със забележка бяха наказани Радостин Василев и Георг Георгиев за уронване престижа на Народното събрание. Наказанията могат да бъдат обжалвани.

Източник: ПИК

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%