КРИСТИЯН ШКВАРЕК: ДАНИЕЛ ЛОРЕР НАЙ-НАГЛО ОБЯСНЯВАШЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПРЕБИТОТО В ОХРИД МОМЧЕ, ЗАЩОТО НЕ БИЛО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН 

Автор: 5 GmediA 15:54, 30 януари 2023
Днес бившият вицепремиер от ПП Даниел Лорер обясняваше най-нагло, как България въобще не трябваше да се занимава да закриля пребитото в Охрид момче, защото не било български гражданин. България трябвало да защитава само българските граждани, какъвто даже бил един от нападателите. А Християн определи презрително, като някой си, който "се описва сега като човек с българско самосъзнание", сякаш това не е от значение.
 
Това не е особено уникално мнение сред либералите, които късаха ризи да вдигаме ветото и сега всячески омаловажават случващото се с българите в Македония, за да не излязат виновни. Това, което е уникално е подобно мнение да идва точно от г-н Лорер.
Г-н Лорер завършва в Израел. Участва в младежкото движение на социалистическата партия в Израел. Той би следвало най-добре да знае, че израелската държава се основава и въздига практически благодарение на "Закона за завръщане" (חֹוק הַשְׁבוּת) от 1950 г, според който всеки човек по света с един дядо/баба евреин се счита автоматично за такъв и може да получи, както и половинката/децата му, гражданство. Израел възприема като своя основа същия принцип, според който Християн от Охрид е българин - принципа на кръвта. (За разлика от държави като САЩ, където в сила е принципа на земята - къде си роден).
 
България и целият ни държавен апарат трябва да брани своите навсякъде по света, точно така - както Мосад го прави. Израел е пример за подражание в това отношение, но може би като млад социалист на г-н Лорер му е било трудно да оцени това, зает да чете Маркс и обяснява как границите и народите са отживелица.
 
Коментар във Фейсбук на Кристиян Шкварек
Тагнато в: Даниел Лорел

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%