КМЕТЪТ НА ПЛОВДИВ: ПОДАВАМ ОСТАВКА, НО КАТО ЧЛЕН НА ГЕРБ. ЛОША ДУМА ОТ МЕН ЗА БОРИСОВ НЯМА ДА ЧУЕТЕ 

Автор: 5 GmediA 13:16, 6 февруари 2023

„Подавам оставка, но като член на ГЕРБ и по-точно на пловдивската организация на Иван Тотев. Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Постигнали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро, така е преценил - да напусна партията, да спадне напрежението, това е негово право“, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров на пресконференция в общината. 

„Но съм избран от всички пловдивчани и съм кмет на всички. Има много проекти, които са започнати и трябва да бъдат завършени. Ще се изтълкува като предателство, ако си подам оставката като кмет. През тези два дни ми се обадиха повече хора, отколкото като станах кмет. Това е показател, че работим добре и в правилната посока“, допълни той.

Изказването идва след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова кмета на Пловдив да си тръгне от поста заради забавения строеж на стадион „Христо Ботев“. Димитров отхвърли обвиненията на Борисов. Той бе подкрепен от четирима свои заместници.

„Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези стадиони. Трябва да има стадиони и трябва да се довършат, но ситуацията е такава – община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, ще потопим общината. Ще имам среща с феновете. Ще видим кой доколко и как ще бъде завършен“, каза още кметът на Пловдив Здравко Димитров

От миналата седмица Пловдив е глобен със 17 милиона лева заради пречиствателната станция, която по думите на Димитров, е проект от времето на бившия кмет Иван Тотев. 

Източник: бТВ

 

Последни новини

Общо гласували: 122

Анкета

КАК ЩЕ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 АПРИЛ?
Ще гласувам с хартиена бюлетина
97 гласували / 79.51%
Ще гласувам с машина
19 гласували / 15.57%
Няма да гласувам
6 гласували / 4.92%