BOEING СЪКРАЩАВА 2000 СЛУЖИТЕЛИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ

Автор: 5 GmediA 15:25, 7 февруари 2023
Източник: ЕПА архив

Компанията Boeing обяви, че очаква да съкрати около 2000 работни места в сектора на финансите и човешките ресурси чрез комбинация от изтощение и съкращения, потвърди американският производител на самолети в понеделник.

Миналия месец базираната в Арлингтън, щата Вирджиния, САЩ компания обяви, че ще наеме 10 000 работници през 2023 г., след като нае 15 000 души през 2022 г., но каза, че някои позиции за поддръжка ще бъдат съкратени.

Компанията потвърди съобщение на "Сиатъл Таймс" в понеделник, че очаква "около 2000 съкращения тази година предимно във финансите и човешките ресурси чрез комбинация от изтощение и съкращения".

Boeing също потвърди, че възлага около една трета от тези работни места на Tata Consulting Services в Индия.

Акциите на Boeing затвориха с ръст от 0,4% до $206,81 и се повишиха с 0,5% в следработната търговия.

Boeing заяви в понеделник, че "ще продължи да опростява нашата корпоративна структура". Миналия месец Boeing заяви, че ще "намали персонала в рамките на някои функции за поддръжка" - ход, който има за цел да позволи по-добре да приведе ресурсите в подкрепа на текущите продукти и развитието на технологиите.

Миналата година Boeing заяви, че планира да съкрати около 150 финансови работни места в Съединените щати, за да опрости корпоративната си структура и да фокусира повече ресурси в производството и разработването на продукти.

Припомняме, че компании като Amazon и Meta вече обявиха съкращения.

Тагнато в: Боинг

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%