ДЕЛЯН ДОБРЕВ, ГЕРБ: НАШАТА ЦЕЛ Е ХОРАТА ДА СПРАТ ДА ОБЕДНЯВАТ, НИЕ ДА СПРЕМ ДА ТЕГЛИМ ПО 1 МЛРД. ДЪЛГОВЕ 

Автор: 5 GmediA 09:09, 28 февруари 2023

ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер, ако мандатът попадне в тях, а набляга на това как да бъде намалена инфлацията. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България Делян Добрев от ГЕРБ. Решенията трябва да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората, смята той.  

„Заради войната инфлацията в Европа е 8%, в България е 20%. Хората обедняват. Прясното мляко в Германия е 1 евро, у нас е 4 лв. Според Кирил Петков тя ще падне от само себе си. Не, няма да падне така. Инфлацията при управлението на ГЕРБ беше между 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова криза. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове”, допълни Добрев. 

„Колкото повече вдигаш доходите, толкова повече помпиш инфлацията. Лявата БСП има много по-добра финансова политика, отколкото ПП. България задлъжнява с 1 милиард на месец”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Според него следващия кабинет трябва да е от политици. При експертните правителства се губи отговорност, каза още Добрев.

„Разговорите за бъдещо управление трябва да се водят по време на предизборната кампания. Очаквам след изборите президентът да раздаде бързо и трите мандата”, поясни Добрев.

За спецакциите на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас.

„По-скоро трябва да се обърнете към екологичният министър, а не към енергийния, защото темата е за въглеродните емисии. В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, за да е прикривала държавата нещо. Борислав Сандов беше министър 2 години, преди това имаше служебни кабинети. По-тази логика и те са си затваряли очите. Тази тема е прекалено сложна и затова Европейската прокуратура се включва. Сигурен съм, че и нашата прокуратура има компетенцията да направи калкулации за това колко серен и въглероден диоксид отделя даден комин и колко квоти трябва да се закупят”, заяви Добрев.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%