ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ПОЛУЧИ БЛАГОДАРНОСТИ ОТ ИЗРАЕЛСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ ПРОВЕЖДАНЕТО НА „ЛУКОВМАРШ“

Автор: 5 GmediA 13:30, 10 март 2023
Източник: Прокуратура на Р. България

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с Робърт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние, член на Управителния съвет на Движението за борба с антисемитизма и бивш главен изпълнителен директор на Световния еврейски конгрес и с ген. Шломи Михаел, с дългогодишна професионална кариера в израелските правоприлагащи органи.

Израелските гости изказаха специални благодарности за активната роля на българската прокуратура за недопускане провеждането в гр. София на антидемократична проява като т.нар. „Луковмарш“.

Сред акцентите в разговора бяха още инициативите на прокуратурата по ограничаване и предотвратяване на престъпленията, породени от омраза. 

Срещата между Иван Гешев, Робърт Сингер и ген. Шломи Михаел се проведе в контекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор акцентира върху приноса на българските юристи за този достоен акт. Иван Гешев запозна израелските гости с инициативата на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите в България за изграждането на паметник на българските юристи, спомогнали за спасяването на българските евреи от Холокоста, който предстои да бъде издигнат в центъра на българската столица. 

Последни новини

Общо гласували: 121

Анкета

КАК ЩЕ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 АПРИЛ?
Ще гласувам с хартиена бюлетина
97 гласували / 80.17%
Ще гласувам с машина
18 гласували / 14.88%
Няма да гласувам
6 гласували / 4.96%