ТАТЯНА ДОНЧЕВА: ГЕРБ СА ИЗБРАЛИ ЕМИЛ РАДЕВ ЗА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 10:52, 12 юни 2019
Източник: бТВ

„ГЕРБ има политически възгледи за главния прокурор и неговото основно предназначение ще бъде да им пази гърба и да обяснява, че те никога не носят отговорност”, това заяви пред бТВ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Смятам, че Гешев, Ушев, Пламен Георгиев трябва да си дадат сметка, че ГЕРБ не ги брои в надпреварата за нов главен прокурор. Имат други идеи“, коментира тя и допълни, че в ГЕРБ се спряга името на Емил Радев за наследник на Цацаров.

"Аз съм един от политиците, които много отдавна говорят за ключовото значение на реформирането на съдебната система, като важно за страната. 2% разбират какво им говоря и сега пак да коментираме темата едва ли ще се повиши процента. Устойчивостта на страната, възможността за взимането на правилни политически решения е свързана с това контролните механизми на държавата да функционират правилно и ефективно. Когато в съдебната власт има хора, които се страхуват, че ще бъдат преследвани, ако нарушат закона, те работят по един начин. Когато нямат страх и смятат, че политическата протекция им дава всичко, системата функционира по друг начин”, на мнение е лидерът на „Движение 21”. По думите й това е свързано с промени в Конституцията и други неща.", каза още Дончева.

Тя коментира и ситуацията в БСП, посочвайки, че соцпартията трябва да плати цената за ерата „Станишев“. По думи думите на Дончева пет имена се спрягат за наследници на Корнелия Нинова на поста председател на БСП, но ще има ли рокада в редиците на червените ще стане ясно в неделя, когато ще гласуват оставката й.

„Нужно е успокоение в БСП и то не може да дойде при запазване на статуквото. То само ще ожесточи нещата”, смята лидер на „Движение 21“.

Татяна Дончева каза още, че Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София. Могат обаче да се търсят и други кандидатури, които са извън политиката.

„Да се търси фигура, която да вкара ред в Столична община и да разкове този бардак на политически и бизнес интереси би било добре”, каза тя.

Последни новини

Общо гласували: 1

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
1 гласували / 100%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
0 гласували / 0%