ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ПАРТИИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА ПОДКРЕПЯТ КАБИНЕТ НА ГЕРБ-СДС, ЩЕ МОГАТ ДА ПРЕДЛОЖАТ СВОИ ЕКСПЕРТИ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЦА 

Автор: 5 GmediA 08:40, 4 май 2023

Дигитализация на жп релси, отглеждане на деца в кооперативи и прегледи на възрастни хора в клонове на „Български пощи”. Това са част от акцентите в  програмата на ПП-ДБ, които от ГЕРБ  разкритикуваха.

„Това е несериозно – в една екселска таблица написани едни глупости”. Така депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев коментира в студиото на „Здравей, България” някои от идеите. По думите му от партията на Бойко Борисов са реагирали веднага след като прочели програмата. Добрев уточни, че тази програма ще струва на държавата между 7 и 12 милиарда допълнително.

Той коментира и възможността за съставяне на редовен кабинет с първия мандат. По думите на народния представител трябва да се даде възможност на останалите партии, които искат да дадат подкрепата си за кабинет на ГЕРБ-СДС, да предложат свои експерти или политически лица. След това, решението ще е в ръцете на мандатоносителя.

„Вероятно ще предложим комбинация от политици и експерти. Ако имаме половината брой депутати, е справедливо да имаме половината министри. Една част ще бъдат политически лица, една част ще бъдат експерти”, обясни идеята на ГЕРБ Делян Добрев. Според него коалиция не може да бъде създадена в рамките на това НС, но важно било да се състави правителство.

Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали, категоричен е бившият енергиен министър. Според него няма как амбицията на ПП-ДБ да управлява самостоятелно да бъде оправдана. „Ключа към създаване на правителство в последните 3-4 парламента винаги го е държал Христо Иванов, а не Корнелия Нинова”, смята Добрев. Депутатът призна, че е наясно с това, че съставянето на кабинет ще доведе до много критики и загуба на електорат, но допълни, че другият вариант е нови избори.

 

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%