С МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ НА ПЛАЖА

Автор: 5 GmediA 19:00, 7 май 2023
Източник: БГНЕС архив

Концесионери разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн

Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е необходимо да оставят хавлия, за да запазят място на първа линия на морето.

То трябва да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни. Приложението ще помогне да се избегне порочната практики, като плащане на спасители и допълнителни такси. Чрез приложението ще може в реално време да се следи наличността на свободните чадъри, техните цени и като посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн.

„Всички ще имат достъп в реално време и летовниците ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни таксувания - безотчетни", заяви за БГНЕС Симеон Цветков- председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Според председателя на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%, като това е това увеличение като на концесионната такса. Най-високите цени на чадъри и шезлонги са около 10-15 лева, които се сравняват с близките плажове по гръцкото Черноморие, където цените са около 6-10 евро.

Най-евтино ще бъде на къмпинг Нестинарка, цената на чадър или шезлонг е по 0,36 стотинки.

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%