БАЗ СЛЕД ОБИСКИТЕ НА "ГОЛО": НАСТОЯВАМЕ ЗА ЩАТЕЛНА ПРОВЕРКА НА ДЕЙСТВИАТА НА ПОЛИЦАИТЕ, АКО Е НЕОБХОДИМО И ОСТАВКИ НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР 

Автор: 5 GmediA 09:45, 8 май 2023
Източник: 24 часа

"Българската асоциация на заведения изразява острото си възмущение от информацията за полицейски произвол и многочасови обиски на „голо“ на клиенти в пловдивско нощно заведение.

Нашите колеги, част от техния персонал и клиенти застанаха с имената си и разказаха за ужасяващи сцени по време на акция в обекта. Настояваме за щателна проверка на действията на полицаите и за строги наказания при доказване на превишени от тяхна страна права".

Това се казва в официална позиция на БАЗ, разпространена до медиите.

"Бихме искали да заявим също, че Българската асоциация на заведения е твърдо против разпространението и употребата на наркотични вещества не само в нашите обекти, но и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз, без да имат касателство към такава дейност.

Според юристи, с които БАЗ направи спешна консултация в случая имаме не само превишаване на права от страна на служителите на реда, но и грубо нарушаване на човешките права, защитени от Европейската конвенция за правата на човека.

И не на последно място – подобни акции с откровено съмнителни крайни резултати, водят до сериозни материални загуби, отлив на клиенти и персонал и рушене на граден с години имидж. Тенденциозното отношение към нощни заведения, унижаването на клиенти и грубото погазване на човешките права в никакъв случай не може да се приеме за превенция.

В тази връзка настояваме за поемане на лична отговорност, ако е необходимо и с оставки на Министъра на МВР, Главния секретар на МВР и директора на ОД МВР - Пловдив", се казва още в съобщението.

Източник: бТВ

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%