ЗВЕЗДА НА "ЧЕРВЕНИТЕ ДЯВОЛИ" СТАВА СПОРТЕН ДИРЕКТОР В МАН ЮНАЙТЕД

Автор: 5 GmediA 14:44, 13 юни 2019

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд ще заеме ръководен пост в любимия си клуб. Една от емблемите в новата история на "червените дяволи" ще поеме позицията на спортен директор в клуба. Медиите на Острова смятат, че 40-годишният ексбранител е избран за изпълнителен вицепрезидент на Ед Уудуърд, за да заеме новосъздадената позиция. Фърдинанд отлично познава обстановката на "Олд Трафорд", а също така се гордее с бизнес проницателност от начинанията си извън футболната индустрия. Той е провел среща с ръководството на английския футболен гранд, на която са били обсъдени всички детайли по темата.  Шефовете останали впечатлени и от аналитичните умения на Рио, демонстрирани при гостуванията му в телевизионни студия за мачове на отбора. Юношата на „Уест Хем“ прекара 12 сезона на „Олд Трафорд“, като заслужи капитанската лента и спечели 6 титли от Висшата лига. Два пъти е вдигал Купата на Лигата и веднъж е триумфирал в Шампионската лига.  По това време Рио се превръща в един от най-добрите защитници в света. Фърдинанд беше съотборник с настоящия мениджър Оле Гунар Солскяер между 2002 и 2007 година.

„Всичко зависи от облика на работата. Мисля, че все още в Ман Юнайтед не са изяснили напълно какви ще бъдат отговорностите на новия пост и има много неща, които да се обсъждат“ заяви Фърдинанд.
„Разбира се подобна роля няма как да не е привлекателна, тъй като ще помогнеш за изграждането на един от най-големите отбори в света. Отговорността обаче, е огромна и ти трябва да си наясно какво точно искаш да направиш още преди да се заемеш с работата“ добави той.
Клубът се преструктурира под ръководството на Оле Гунар Солскяер, в опит да се подобри стратегията при привличането на нови играчи на „Олд Трафорд”. Манчестър Юнайтед ще се раздели с цели 14 футболисти, информират медиите в Англия. Мениджърът е поставил едногодишен срок, в който клубът трябва да осъществи въпросната реформа.

Общо гласували: 88

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
38 гласували / 43.18%
През юни
26 гласували / 29.55%
В края на годината
15 гласували / 17.05%