СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ПАРАДОКС - ПРОКУРАТУРАТА СТРЕЛЯ СРЕЩУ ДЕЛЯН ДОБРЕВ, А НЕ СРЕЩУ КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, КОИТО ТОЙ ИЗОБЛИЧИ! ЗАЩО?

Автор: 5 GmediA 08:31, 24 май 2023
Източник: Колаж: 5GMedia
ГЕРБ застана зад Делян Добрев. Така е правилно.  
 
Иван Гешев сбърка. Посегна на Делян Добрев с дело, прекратено преди 13 месеца, след като е преседяло в прокуратурата 9 години.
 
София е малка, Съдебната палата е още по-малка. Вече ми раказаха, че прокурорката Магдалена Николова се е разплакала, защото Главния я е викал да я притиска и тя не знае какво да прави, освен това е в отпуска. Не съм записала разговора, аз не правя така.
Иван Гешев предизвика възторжени отзиви, късайки оставката си - беше драматично и въздействащо за публиката. Наблюдавам реакциите оттогава: с втората пресконференция започна да губи популярност и одобрение - 2 часа прожекция на телефонни разговори с внушения и повторения, не го героизираха, ако си мисли така. Досадиха. Би следвало да си дава сметка, че публиката му е ГЕРБерска в по-голямата си част. Започна да я губи.
 
Иван Гешев неволно помогна на Бойко Борисов. Тъкмо симпатизантите бяха раздрусани и шокирани от заявката за “кабинет с ротационен премиер”, обвиняваха лидера си в предателство, започнаха да късат ризи и да вещаят края на ГЕРБ; тъкмо в този кризисен момент главният прокурор атакува Делян Добрев - символ на биткаджийството, спечелил си пламенна подкрепа с непримиримото разобличаване на Асен Василев и Кирил Петков с фактурите от “Газпром”. И симпатизантите на ГЕРБ мигом се втвърдиха. По-умните съзнават, че във войната между Иван Гешев и Бойко Борисов, “Продължаваме промяната” се превръща в нежелан, но необходим съюзник на ГЕРБ. Въпрос на оцеляване. И печелене на време за препозициониране.
 
Парадокс: прокуратурата стреля срещу Делян Добрев, а не срещу Асен Василев и Кирил Петков, които той изобличи. Защо?
Ако в четвъртък прокуратурата поиска още 3 имунитета на депутати от ГЕРБ, а сетне и още, както се мълвѝ - недоволни симпатизанти ще обградят Съдебната палата, може би.
 
Ирония на Съдбата: Иван Гешев ползва срещу Бойко Борисов бившият ГЕРБер Гошо Боеца, който организираше протести срещу него под лозунга:”Гешев е позор!” Панта рей …
 
Главният прокурор демонстрира, че е недосегаем и безконтролен и така налива вода в мелницата на враговете си. Под повърхността на подчинението бушува недоволство, прокуратурата стана за смях, предизвиква презрение, в съдебните зали адвокати и съдии си разказват вицове за прокурори. Трябваше ли да се стига дотук?!
 
Да, Иван Гешев има човешкото право да се защити и да отвърне на удара. Но него не го нападнаха от Марс, а от компанията, на която разчиташе през последните години. Приятелски огън, дето се вика. Някой преигра, друг се превъзбуди, трети ги оплете в интриги и стана … шизофренично.
 
Дори интелигентни люде пропускат нещо съществено: партията не е дом за благородни девици. Предназначението й е да се стреми към властта, да минава в опозиция и да оцелява, за да управлява, когато набере нова сила. Печели избиратели, губи избиратели … важното е да остане на терена.
 
“На война и в любовта всичко е позволено”(Франсис Смедли).
 
“Има победи, водещи в задънена улица, и поражения, откриващи нови пътища”(Паскал Брюкнер).
 
… През 2013-2014 година партньори станаха врагове, после пак станаха партньори. Смазаха тези, които им казваха истината в очите - бях между тях. Затова съчувствам на Делян Добрев, нищо че в моя малък ад тогава, всички от ГЕРБ бяха дистанцирани или на страната на моите мъчители. Научих си уроците и продължих напред, емоционалните травми са моята броня.
Deja vu.
 
Соня Колтуклиева, Фейсбук 
 
 
 
Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%