СТАНИСЛАВ БАЛАБАНОВ: РОТАЦИОННИЯТ ПРИНЦИП Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН. НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ОПОЗИЦИЯ

Автор: 5 GmediA 10:10, 25 май 2023
Източник: 24 часа

“Ротационният принцип е връткане в посока личния интерес, и е притивоконституционно. Ние ще бъдем опозиция на коалицията между първите две сили”. Това заяви за БГНЕС Станислав Балабанов от ИТН.

Балабанов обясни, че след 9 месеца при ротацията не просто министър - председателят ще подаде оставка и другият ще бъде избран. “Давайки оставка, трябва да падне цялото правителство, след което отново да се връчи първия мандат за кабинет, да вземем за пример Мария Габриел, ако тя е кандидатът, то трябва да видим кои са проектоминистрите, и какво ще се случи. Изобщо, ПП-ДБ предадоха избирателите си”, заяви още Балабанов.

“Правителство трябва да има, но идеята ни е да има правителство от експерти - да се постигне такава договорка между повечето политически формации, че те да излъчат експертен кабинет било то с първия, втория или третия мандат”, подчерта още депутатът от ИТН. Относно законодателните програми, които ще се предложат от ГЕРБ и ПП и дали може да се разчита на подкрепа от ИТН, Балабанов уточни, че ако те са изпълнени със съдържание, ще подкрепят тези политики.

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%