СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ПАРОДИЯ НА ПРОКУРАТУРА! КОЙ ЩЕ ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ!? СПАСЕТЕ И МАЛКОТО АВТОРИТЕТ, КОЙТО ВИ Е ОСТАНАЛ

Автор: 5 GmediA 10:19, 25 май 2023
Прокуратурата се превръща в бойно поле.
Воюват ВКП и СГП, прокурорите са разделени на два лагера, ако не и на повече.
“Боец” е залял прокуратурата със сигнали. Не знам дали някой може да се ориентира кое дело по кой донос е! Как стана така, че Иван Гешев тръгна да атакува Бойко Борисов с компромати на Гошо Боеца, активист на ГЕРБ, който водеше протести под лозунга: “Гешев е позор!”?!
 
Предоставям на вашето внимание мой коментар и съобщение на пресцентъра на ВКП.
 
1. Делото, по което ще разпитват днес Бойко Борисов, е прекратено преди 2 месеца от прокурорката, прекратила делото на Делян Добрев преди 13 месеца.
 
Днес, в Съдебната палата, Бойко Борисов ще бъде разпитван по скандала за Авиоотряд-28, разбра първи ПИК вчера.
 
Днес Соня Колтуклиева научи, че досъдебното производство е спряно на 29.03.23 година, от прокурор Магдалена Николова - същата, която на 15.04.2022 г. прекратява наказателното дирене срещу Делян Добрев, след 9 години от началото на досъдебното производство.
Мотивите на прокурор Магдалена Николов за прекратяване на делото (по чл. 304 а от НК и 253, ал.5, вр.ал1 от НК) за Авиоотряд 28 са: “Извършени са възможните действия, не са установени свидетели очевидци и не са събрани доказателства, сочещи авторите на инкриминираното деяние.”
Обаче, изглежда има 2 сигнала за Авиоотряд 28 - от 2014 година и от 2021 година.
 
2. Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Б.Б., пресцентърът на 
Прокуратурата на Република България заявява, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.
Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. - председател на политическа партия, М.Н. – бивш министър и др. лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г. (https://prb.bg/bg/news/aktualno/64730-pressaobshtenie)
Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.
Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина.
 
******
Пародия на прокуратура!
Кой ще ви вярва вече!
Спасете и малкото авторитет, който ви е останал.
Главните прокурори идват и си отиват. Политиците идват и си отиват.
Вие оставате - като стожери на справедливостта и правото.
Стегнете се!
 
Соня Колтуклиева, Фейсбук
Тагнато в: Бойко Борисов

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 12

Анкета

ТРЯБВА ЛИ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?
Да
9 гласували / 75%
Не
3 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%