ЙОРДАН СТОЕВ, ВСС: ЗАПИСЪТ, КОЙТО ГЕШЕВ ПОКАЗА, Е ЕДНА МАНИПУЛАЦИЯ. ЧАСТИ ОТ ПИСМЕНАТА КОМУНИКАЦИЯ ЛИПСВАТ

Автор: 5 GmediA 10:29, 25 май 2023
Източник: 24 часа

Записът с мен, които главният прокурор Иван Гешев показа на пресконференцията, е един прах, за да може да се отклони вниманието от настоящата процедура. Аз не съм правил записа. Части от писмената комуникация липсват. Не всичко бе показано. То ще бъде показано на съответните органи. Ще получа призовка от ВКП днес. За какво и защо не знам.

Това заяви Йордан Стоев, член на Висшия съдебен съвет. 

"Шоуто според мен беше със слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура", коментира с ирония Стоев изтеклите записи между него и обвинител номер едно. Той ги определи отново като манипулация с аргумент да се създадат процедурни пречки за отстраняване на главния прокурор.

“Не аз съм поканил Иван Гешев, за да отида в дома му на гости, а той ме е поканил. Той представи едни съобщения на телефон, които не са пълни. Всичко, което е между нас, не е показано, но то ще бъде показано на съответните органи”, добави Стоев.

"Започвам да се замислям от всичко, което става и ескалира и начинът, по който се използва прокуратурата и ВКП. Когато ни извикат във ВКП каквото се каже и каквото бъде направено, няма да подлежи на обжалване, защото всичко трябва да отиде в първоинстанционната прокуратура, която да го разгледа, за да може актовете да се обжалват, а така ще бъдат нарушени правата и на тримата членове, които ще отидем във ВКП", коментира Стоев.

Той не пожела да коментира повече детайли и уточни, че всички въпроси ще бъдат коментирани пред надлежните органи.

Съдебните кадровици решават днес за допустимостта на предложението за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.

 

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%