МВнР: ПОСОЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЮАР ПОТВЪРДИ ЗА УБИЙСТВОТО НА ЧЕТИРИМА ДУШИ В КЕЙПТАУН, ЗА КОИТО СЕ ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ 

Автор: 5 GmediA 16:31, 25 май 2023

Българското посолство в Южна Африка потвърди за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани, съобщи Министерството на външните работи, без да посочва имената на жертвите.   

По-рано се появи непотвърдена информация, че издирваният от Интерпол Красимир Каменов - Къро е бил застрелян рано тази сутрин в Кейптаун, Южна Африка. Заедно с него са убити още две жени и един мъж, за които се смята, че са негови близки, предава БНР.

Ето пълния текст на съобщението на МВнР:

Посолството на Република България в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани. 

До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби. 

Посолството на Република България в Република Южна Африка търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването ѝ ще я предаде на компетентните власти в България. 

Всяка постъпваща от посолството ни в Република Южна Африка информация се предава в оперативен порядък на Министерството на вътрешните работи по компетентност. 

Тагнато в: Къро

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%