ШЕСТИМА ОТ КАНДИДАТ-МИНИСТРИТЕ В КАБИНЕТА "ДЕНКОВ" ЩЕ БЪДАТ СМЕНЕНИ?

Автор: 5 GmediA 17:27, 25 май 2023

Шестима от кандидат-министрите, които предложи Николай Денков, вероятно ще бъдат сменени, съобщи „Дневник“. Става дума за Андрей Янкулов (МВР); Юлиан Войнов (икономика); Иван Кръстев (труд и социална политика ); Христо Даскалов (земеделие); Гергана Кабаиванова (туризъм).

Досега се говореше, че единственият представител на ГЕРБ-СДС в бъдещия общ кабинет ще бъде Мария абриел – като вицепремиер и министър на външните работи, но днес Денков съобщи, че партията победител е поискала и други министри.

„Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас. След това, ако има промени, трябва да бъдат утвърдени от двете страни“, обясни той.

По информация на Клуб Z един от ключовите титуляри - този за министър на вътрешните работи - Андрей Янкулов, познат на широката публика най-вече с работата си към Антикорупционния фонд, се оттегля по собствено желание. Поради тази причина днес в парламента се заговори, че от ГЕРБ искат да участват в избора на нов титуляр, като се спряга името на МВР кадъра Благородна Макева, която от ГЕРБ издигнаха за кандидат за поста в кабинета „Габровски“. Спряга се дори това на зам.-председателя на партията и бивш министър на външните работи Даниел Митов. От формацията на Борисов засега отказват коментари по тази тема.

Източник: Трибюн

Тагнато в: кабинет Денков

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
3 гласували / 60%
На българското Черноморие
1 гласували / 20%
На планина
1 гласували / 20%