КИРИЛ ПЕТКОВ: РАДОСТИН ВАСИЛЕВ Е ЗАПИСВАЛ ПОЛИТИЦИ ОТ КОАЛИЦИЯ ПП-ДБ С ПОДКРЕПАТА НА СЛУЖБИТЕ И ОТ "ПРЕВЗЕТАТА ДЪРЖАВА"

Автор: 5 GmediA 08:40, 26 май 2023

За активно мероприятие срещу „Продължаваме Промяната - Демократична България” съобщи Кирил Петков. По думите му политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и партийните офиси, както и по време на Изпълнителен, Национален съвет и срещи в Народното събрание.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

„Прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и тя ще остане една превзета държава”, добави той.

Като инструмент за това Петков посочи, че е използван „емоционално нестабилен политик” - Радостин Василев.  

„Той е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет. И личната му амбиция да бъде министър на спорта, и отказът към него в този кабинет, го доведоха до емоционална нестабилност. Който лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство. Похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят”, поясни Петков.

Съпредседателят на ПП обяви, че нереалистичната надежда на Радостин Василев е да започне свой политически проект, като „помогне да взриви държавата”.

Петков поясни, че записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи и изрази, извадени от контекст, които са били целенасочено сглобени, за да създадат внушение и манипулация.

„Част от внушенията, които се целят, включват изкуствено сглобени изрази. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по начин, че да дадат различно значение”, допълни той.

Петков разкри и част от тези изрази: „Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов - той е наш приятел”; „Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитетът на Борисов и реално има схема за неговото пазене”; „Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник”; „Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата”; „Няма да се борим срещу корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията”.

Петков говори и за внушения за политически натиск от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал.

И продължи с други изрази, част от „внушенията и изкуствено направените текстове”: „Дори лични изрезки от разговор, извън контекста: „След тези две бутилки ще повръщаме”. В този разговор имаше изречение: „Има ли две бутилки вино?”. Следващото: „На база нещата, които се случват в България, ще повръщаме”. Съчетанието е това, такъв тип неща”.

Петков поясни, че има извадени думи от контекст и за бъдещи кандидат-кметове, както и още „много други манипулации”. „Знаем, че над десет часа записи са синтезирани в четири минути, така че да дадат грешните внушения”, категоричен е той.

„Налице е активно мероприятие на „дълбоката държава”. Публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали. Някой иска да спре съдебната реформа и реформата в службите. Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Някой иска „дълбоката държава” да остане непоклатима. Няма да стане! Няма да се подадем на шантажа и манипулациите”, обяви Петков.

Той добави, че Радостин Василев е само един „инструмент на превзетата държава и на превзетите служби”.

„Много е странно за мен, след като акад. Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство - защо мандатът се бави. 30 години имаме превзета държава. В момента изгнилата система се изкачва на повърхността”, заключи Петков.

Източник: Нова телевизия

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%