КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ОТ ЗАПИСИТЕ СТАВА ДУМА ЗА ОТКАЗ ОТ НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ, ЧУВА СЕ АБСОЛЮТЕН МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ

Автор: 5 GmediA 13:52, 26 май 2023
Източник: БГНЕС

Целта на т.нар. съдебна реформа е да се вземе главата на Гешев, за да изперете Борисов. Това каза от парламентарната трибуна Корнелия Нинова от БСП.

"Коалицията на омертата прави невъзможно да слушате дебата от пленарна зала сега. Смятате ли, че ситуацията е същата като преди записите на Радостин Василев. Някой трябва да каже истината.

От записите става дума за отказ от национален суверенитет, за договорки на коалицията на имунитетите. От записите се чува абсолютен международен скандал. Как смятате, че Урсула фон дер Лайен гледа на България на мандатоносителя и ГЕРБ-СДС, как мислят, че ще ни пуснат в Еврозоната, но ако може да нарушите правилата. Дали световните лидери ще подкрепят коалиция на омертата. После да не кажете, че някой друг ви е виновен. Вие, евроатлантиците, съсипахте евроценностите. Става дума за отказ от национален суверенитет с думи като "сменяме с наши хора, съгласувано е с посолствата". 

6 месеца да се тупа топката, за да се иска имунитета на Гешев и да се изпере Борисов, къде е Христо Иванов? Ще пипате Конституция с мазни ръце, цитира Нинова Гешев. Ако не пипате машините и флашките, ще сте между 6 и 7 порцента", коментира соцлидерката. 

"Ако се коалирате ППДБ и ГЕРБ, Възраждане ли ще стане първа сила, затова ли ги подтиквате?", попита Нинова

Дистанцирам БСП от коалицията на омертата, каза Нинова и депутатите и напуснаха залата.

Източник: ПИК

Тагнато в: Корнелия Нинова

Последни новини

Общо гласували: 73

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДОГОВОРКАТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?
Категорично не
61 гласували / 83.56%
Да
12 гласували / 16.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%