КИРИЛ ПЕТКОВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ ЗНАЕ ЛИ ЗА ТЕЗИ СРЕДНОЩНИ РАЗГОВОРИ МЕЖДУ ШЕФА НА ДАНС И РАДОСТИН ВАСИЛЕВ?

Автор: 5 GmediA 15:47, 26 май 2023

„Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген е главната причина за тази атака", заяви Кирил Петков на брифинг в Народното събрание по повод изнесените по-рано записи от Радостив Василев от ПП.

По думите му, от сутринта се наблюдава, че има координация на проруските сили в България, включително от страна на "Възраждане" и на БСП.

"Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат вчера в 22:00 ч, само че ДАНС няма правомощия за това. ДАНС охранява само стратегически обекти. Означава ли това, че Радостин Василев е стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат? Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?“, запита Петков.

“Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за службите ще държим да бъде с чисто минало, да не е бил част от дадено посолство. Защо президентът обаче продължава да бави втория мандат и дали това не е синхронизирано с днешната пресконференция?“, попита още той.

Кирил Петков призова всеки да изслуша заседанието на Националния съвет на ПП-ДБ и да се увери, че "ние се нуждаем от правителство, няма да се откажем докато не направим България по-добро място".

„Първото гласуване на заседанието дали да участваме в правителство с ГЕРБ бяха 24 “против” 24 “за“ и 7 или 6 задържали се. Моята реакция в 04:00 ч. сутринта бе, че няма как при такова важно решение да има “въздържали се” и тогава помолих тези да вземат решения. Тогава мисля, че резултатът беше 27 на 22”, подчерта Кирил Петков и допълни: Оставаме на позицията да направим кабинет с ГЕРБ-СДС. /БГНЕС

Тагнато в: Кирил Петков

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%